Volledig scherm
Een archiefbeeld van het Indoor Soccer Toernooi © Camile Schelstraete

Indoor Soccer Toernooi kiest voor nieuwe opzet

TERNEUZEN - In Philippine staat vrijdagavond de loting voor het Indoor Soccer Toernooi, dat jaarlijks wordt gehouden in Terneuzen, op het programma. De organisatie heeft dit jaar voor een andere opzet gekozen.

Het aantal deelnemers komt dit jaar dicht bij de twintig, het aantal dat de organisatie jaarlijks nastreeft. Achttien ploegen hebben zich ingeschreven. Daarvan zijn er vier al ingeloot in een poule voor groepshoofden: Terneuzen, Terneuzense Boys, RCS en HVV'24. De organisatie heeft hiervoor gekozen, omdat anders het niveauverschil te groot wordt. De resultaten uit het verleden zijn hierin meegenomen.

De winnaar van die poule wordt op de finaledag groepshoofd van de minst zware poule. De nummer twee krijgt het iets lastiger, de nummer drie weer lastiger en de nummer vier krijgt de zwaarste poule. De overige ploegen uit de finalegroepen komen uit de twee kwalificatiepoules, die ieder uit zeven ploegen bestaan. Van die twee kwalificatiepoules valt alleen de hekkensluiter af, de andere ploegen gaan door naar de finaledag.

Voor deze opzet is door de organisatie gekozen om het krachtverschil in de kwalificatiepoules wat te verkleinen. Voorgaande jaren vielen er flinke uitslagen te noteren in de voorrondes en door voor een nieuw systeem te kiezen, hoopt de organisatie dat zo veel mogelijk te voorkomen. De voorronden worden gespeeld op zaterdag 29 december, woensdag 2 januari en donderdag 3 januari. op vijf januari is de finaledag.

De deelnemende clubs: Terneuzense Boys, FC Axel, Zaamslag, RCS, Walcheren, HVV’24, Philippine, Clinge, Terneuzen, Breskens (winnaar vorig jaar), Oostburg, Steen, Koewacht, Biervliet, Vogelwaarde, IJzendijke, SDO ’63, Sluiskil.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zoektocht naar kampioensschaal Terneuzense Boys krijgt nieuwe wending

    Zoektocht naar kampioens­schaal Terneuzen­se Boys krijgt nieuwe wending

    TERNEUZEN - De kampioensschaal van Terneuzense Boys is nog steeds niet teruggevonden, maar inmiddels heeft de eerste selectie van de Zeeuws-Vlaamse club wel een aanwijzing ontvangen dat de trofee niet bij het vuilnis is beland. Dinsdag lag er een witte envelop bij de ingang van het complex van de kampioen van de tweede klasse zaterdag. In die envelop zat een foto van de schaal, genomen in Terneuzen, bij de jachthaven aan de Otheense Kreek.