Volledig scherm
Tien jaar geleden kwamen Kloetinge en Terneuzense Boys tegen elkaar uit in de eerste klasse. Maandag wordt bekend of dat komend seizoen weer gebeurt. © Camile Schelstraete

Indelingen circuleren in Zeeuws voetbal, maar KNVB maakt ze maandag ècht bekend

VLISSINGEN - In de ene indeling zitten Kloetinge en Terneuzense Boys in verschillende eerste klassen, in een andere zitten ze toch bij elkaar. Hoe zit het nou?

Bij de Zeeuwse clubs circuleren momenteel diverse concepten van de indelingen. Navraag bij de voetbalbond leert dat maandag 15 juli de indelingen van het amateurvoetbal officieel bekend worden.

Kloetinge kreeg een indeling in handen waarin het in de eerste klasse B is ingedeeld en promovendus Terneuzense Boys in de eerste klasse C. En Vlissingen gaat ervan uit dat het op zondag in de Zuid-Hollands georiënteerde eerste klasse B komt te spelen.

Of deze concepten ook de definitieve indelingen worden, is komende maandag bekend.

Andere publicatiedata in het amateurvoetbal:

* Publicatie bekerindelingen categorie A is op 28 juli 2019
* Publicatie nummering bekercompetitie categorie A is op 29 juli 2019
* Publicatie wedstrijdprogramma bekercompetitie categorie A is op 9 augustus 2019
* Publicatie nummering competitie categorie A is op 18 augustus 2019

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.