DwO'15 (rood-wit) speelt zaterdag de ‘Derby van de Zak’ tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme.
Volledig scherm
PREMIUM
DwO'15 (rood-wit) speelt zaterdag de ‘Derby van de Zak’ tegen Hoedekenskerke/Kwadendamme. © Johan Van Der Heijden

In Ovezande wordt het 180 minuten watertanden

VOORBESCHOUWINGVLISSINGEN - In vier Zeeuwse dorpen tellen ze de dagen af. Ovezande en Driewegen kruisen zaterdag de degens met Hoedekenskerke en Kwadendamme. Niet één keer, maar twee keer.

 1. Invaller Franse schiet Hoek in tweede helft langs Goes
  video

  Invaller Franse schiet Hoek in tweede helft langs Goes

  GOES - In het oefenduel der Zeeuwse grootmachten heeft Hoek dinsdagavond met 1-3 gewonnen in en van Goes. Invaller Erwin Franse was met twee treffers in de tweede helft beslissend voor de Zeeuws-Vlamingen. Voor het eerste fluitsignaal moest bij alle selectiespelers de temperatuur worden opgemeten. Alle spelers doorstonden de test en zo kon het nieuwe voetbalseizoen echt los met een oefenderby tussen de twee hoogst spelende Zeeuwse teams.
 2. Goes haalt al mooie cijfers in eerste oefenduel
  PREMIUM

  Goes haalt al mooie cijfers in eerste oefenduel

  HALSTEREN - Goes wil dit seizoen dominant voetbal spelen en zoveel mogelijk ballen veroveren op de vijandelijke helft. Dat lukte zaterdag in de eerste oefenwedstrijd bij hoofdklasser Halsteren verrassend goed. Coach Kevin Hollander had de cijfers meteen na het laatste fluitsignaal paraat: 54 keer leverde het vroegtijdig storen van zijn 14 nieuwe gezichten tellende ploeg balbezit op. ,,Natuurlijk zijn we nog lang niet waar we moeten zijn. Aan de bal moet het nog stukken beter. Tot dusver hebben we daar ook nog nauwelijks op getraind. In balbezit de juiste keuzes maken is de volgende stap.”