In of buiten de zoemer, dat is de grote vraag bij Groene Ster Vlissingen

VIDEOVLISSINGEN – Een avondje Groene Ster, zeker in een volle Baskensburg, is nooit saai. Zo was het ook vrijdagavond tijdens het thuisduel met ZVV Volendam, alleen stapte de Vlissingse ploeg met een zuur gevoel de zaal uit. De eredivisionist kwam in de slotfase terug tot 3-3, miste daarna een kans om de winst te pakken en kreeg vervolgens het deksel op de neus. Volendam maakte via Moesi Rebel de 3-4 en dat was een doelpunt waarover nog lang werd nagepraat.

Bij Groene Ster voelden ze zich bestolen, want Rebel schoot de bal binnen nadat de zoemer volgens alles en iedereen bij de Vlissingers al was gegaan. Wat ging er aan vooraf? Via Salim Ben Sellam en Saïd Bouzambou kwam Groene Ster voor rust op een 2-0-voorsprong. De bezoekers maakten voor rust de 2-1 en kwam in de tweede helft langszij (2-2). Groene Ster haalde niet het gewenste niveau, worstelde af en toe met zichzelf, maar was in een knotsgekke slotfase toch nog dicht bij de winst. Een schot van Josimar Pattinama kwam via de paal terug het veld in, uit de tegenaanval bediende Rebel ploeggenoot Maurice Buijs, die de 2-3 binnen schoof.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen, hier op archieffoto, speelde vrijdagavond in een volle sporthal Baskensburg maar wist niet te winnen van Volendam. © Stefan Maas

Voor de thuisploeg was dat het sein om doelman Karim Ben Sellam als extra veldspeler mee te laten doen en zoals vaker dit seizoen leverde dat een treffer op. Een schot van Saïd Bouzambou werd nog gekeerd, maar in de rebound schoot Mourad Azzanagui de 3-3 tegen het net. Groene Ster besloot op zoek te gaan naar de winnende treffer, maar na een riskante pass kon Volendam nog één keer uitbreken. Saïd Bouzambou leek Rebel met een sliding van scoren af te houden, maar de begenadigde straatvoetballer kapte de bal voor zijn linker. De zoemer ging, de scheidsrechter wachtte het schot af en zo kon Volendam alsnog drie punten pakken.

Iedereen bij de thuisploeg ging verhaal halen bij het arbitrale trio, maar aan de uitslag veranderde dat niets. En zo begon Groene Ster 2018 met een fikse kater. In de eerste wedstrijd van dit seizoen was Volendam nog met 6-2 verslagen, nu kon de formatie van coach Samir Yaaqobi niet opnieuw drie punten aan het totaal toevoegen. Terwijl een overwinning zeer gewenst was, met het oog op deelname aan de play-offs om het kampioenschap. Daarvoor moet Groene Ster bij de eerste vier eindigen. Het staat nu vijfde, met twee punten achterstand op Lebo Vastgoed.

Yaaqobi, die griep had en eigenlijk thuis zou blijven, baalde enorm van het puntenverlies. En vooral van de manier waarop de nederlaag tot stand kwam. ,,We moeten als club aan allerlei reglementen voldoen’’, zei hij met een dikke sjaal rond zijn nek. ,,Een tijdklok is er daar één van. Als de zoemer gaat is de wedstrijd volgens mij voorbij. Natuurlijk praat je soms vanuit eigenbelang. In de uitwedstrijd bij ’t Knooppunt scoorden zij in de zoemer de gelijkmaker. Daar heb ik toen niets van gezegd. Maar nu weet ik honderd procent zeker dat het doelpunt niet had mogen tellen. De scheidsrechter heeft uitleg gegeven, maar ik blijf het een warrig verhaal vinden.’’

Quote

De scheids­rech­ter heeft uitleg gegeven, maar ik blijf het een warrig verhaal vinden

Samir Yaaqobi, coach van Groene Ster Vlissingen

Zijn ploeg haalde tegen Volendam niet het niveau dat Groene Ster kan halen. ,,Sommige wedstrijden speel je met flair, in andere loopt het wat moeizamer’’, zei Yaaqobi. ,,Ik heb tegen de jongens gezegd dat ik niet zo goed voetballen als zij kunnen. Maar deze wedstrijd had ik er wél uitgesleept. We maakten vaak niet de juiste keuzes en daar was de rest dan niet op voorbereid. Volendam heeft daar van geprofiteerd. In de eerste seizoenshelft was geduld één van onze sterke punten. Vandaag hadden we dat geduld ook. Maar als je niet toe kunt slaan, betekent het niet dat je de bal moet verspelen. Dat hebben we wel gedaan en dat is ons duur komen te staan.’’

Eerder op de avond had het tweede elftal van Groene Ster ook al verloren. Het duel in de eerste divisie met het Limburgse Fermonia Boys eindigde in 3-5. Voor Groene Ster 2, dat tegen degradatie moet knokken, waren Yousef Ben Khedda en Hicham Azzanagui (2x) de doelpuntenmakers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tegen Jong FC Groningen maakt Hoek in de slotfase een keer niet de winnende
  VIDEO

  Tegen Jong FC Groningen maakt Hoek in de slotfase een keer niet de winnende

  GRONINGEN – In de verste uitwedstrijd van het seizoen moest derdedivisionist Hoek zaterdagmiddag genoegen nemen met een punt. Op bezoek bij Jong FC Groningen kwam de ploeg van Dennis de Nooijer twee keer terug van een achterstand, speelde het de laatste twintig minuten tegen tien man, maar lukte het niet meer om net als in voorgaande duels in de slotfase nog de winnende goal te maken. Het bleef daardoor bij 2-2.
 2. Koplopers Terneuzense Boys en Serooskerke voor het eerst onderuit
  TWEEDE KLASSE E

  Koplopers Terneuzen­se Boys en Seroosker­ke voor het eerst onderuit

  VLISSINGEN - Zowel Terneuzense Boys (thuis tegen NSVV) als Serooskerke (uit bij MZC’11) leed zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. Beide teams verloren met afgetekende 3-0-cijfers. Yerseke klopte SSV’65 met 3-2 en staat nu met NSVV en FC Axel, dat met 2-1-won bij Tholense Boys, op één punt van de leiders. De vissersderby tussen Arnemuiden en Bruse Boys werd met 3-0 een prooi voor Bru en Oostkapelle boekte bij Krabbendijke (1-2) de eerste zege.