Volledig scherm
Lamine Tew is de nieuwste aanwinst van HVV'24. © Lamine Tew

HVV'24 voegt zoon van oud-prof nog toe aan selectie

HULST - Twee weken voor de start van de competitie heeft HVV'24 de selectie nog versterkt met Lamine Tew. De Belg met Senegalese roots is een 28-jarige centrale middenvelder, die de afgelopen seizoenen in België bij Vrasene en Haasdonk speelde. Tew is speelgerechtigd en kan dus zondag al in actie komen tijdens het bekerduel met Steen.

De middenvelder is de zoon van Mamadou Tew, die in de jaren tachtig zes seizoenen voor Club Brugge speelde. Hij was ploeggenoot van onder anderen Jan Ceulemans, Hugo Broos, Franky van der Elst, Dennis van Wijk, Marc Degryse en Ronnie Rosenthal. Tew deed ook mee in de historische achtste finale van de Uefa Cup tegen Borussia Dortmund, in 1987. Club Brugge had de uitwedstrijd met 3-0 verloren, maar won de return in eigen stadion vervolgens met 5-0.

Lamine Tew was op zoek naar een club en kwam in contact met HVV'24, dat in Pieter Ongena een Belgische trainer heeft. Zondag kan hij in de derby tegen Steen zijn debuut maken voor de zondag-derdeklasser. HVV'24 begon de bekercampagne afgelopen weekend met een klinkende overwinning op SDO'63: 11-0. Steen won met 0-4 van Spui.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internationals van Guinee los
    PREMIUM

    Sven de Wilde uit Hulst schudt de spieren van de internatio­nals van Guinee los

    HULST - Terwijl het zonnetje het bezoek aan het terras al zeer aangenaam maakt, gaat ook de lach op zijn gezicht nog wat extra schijnen. Plots een appje van Ibrahima Traoré. Traoré, aanvoerder van Guinee en aanvaller bij het Duitse Borussia Mönchengladbach. ,,Kijk, ook dit dan weer hé. Het hele avontuur; ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven”, zo vat de 25-jarige Sven de Wilde zijn verhaal samen.