Volledig scherm

HVV'24 vindt in Ongena nieuwe coach na Hulster hommeles

HULST - Pieter Ongena is de nieuwe hoofdcoach van zondag-derdeklasser HVV'24. De 33-jarige Belg volgt de ontslagen Ralph Zegers op. Ongena is woonachtig in Moerbeke, dichtbij Koewacht, en is in het bezit van zijn TC1-diploma.

In het verleden was hij hoofdtrainer bij KFC Moerbeke en assistent bij FC Bosdam Beveren.

"Pieter heeft bij ons gesolliciteerd'', laat bestuurslid Wim van Schil weten. "Hij had vernomen dat er een vacature was en kwam via Lorenzo d'Hont met ons in contact.''

Er zijn - na het vertrek van Zegers, die op straat werd gezet omdat hij bij een fotomoment de verkeerde jas droeg - meerdere gesprekken gevoerd met potentiële opvolgers. Ongena kwam daarin als beste naar voren.

Hij komt bij HVV'24 niet in een gespreid bedje terecht. Het vlaggenschip sprokkelde in de eerste zeven speelronden slechts zeven punten bijeen en wacht na een gelijkspel en vier opeenvolgende nederlagen al vijf duels op een zege

Ook op bestuurlijk vlak is het onrustig. Vrijdag werd de officieel nog niet tot voorzitter benoemde Jos de Kooning niet gekozen als preses, waardoor ook die positie vacant werd. Diens voorganger Bruno Everaert moet degene worden die de voorzittershamer weer (tijdelijk) op gaat pakken.

Lees in de PZC van disndag meer over de bestuurlijke en sportieve situatie bij HVV'24.