Volledig scherm
Amidu Tanko scoorde zondag bij zijn competitiedebuut voor Terneuzen. © Ruben Oreel

HVV’24 verliest in 13de (!) minuut van blessuretijd

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Terneuzen trok bij de start van de competitie in de derde klasse A de lijn van vorig seizoen door. De formatie van Daan Eikenhout kende met twee treffers binnen zeven minuten een kickstart en won uiteindelijk met 4-0 van Steenbergen. Philippine, Steen en HVV'24 verspeelden in Brabant een voorsprong en verloren alle drie. 

Terneuzen-Steenbergen 4-0: De thuisploeg begon sterk en zag Jahrdell Constansia binnen een minuut scoren: 1-0. Mark Verweij verdubbelde kort daarna de marge uit een strafschop: 2-0. In het restant van de eerste helft herstelde Steenbergen zich enigszins. De gasten deden een paar omzettingen, waarmee Terneuzen aan banden leek te worden gelegd. Kort voor rust maakte Amidu Tanko er toch 3-0 van. In de tweede helft kreeg Terneuzen veel kansen. ,,Als we die een beetje zuiverder hadden uitgespeeld, dan hadden we veel meer kunnen scoren‘’, zei Daan Eikenhout, die sprak over een prima prestatie. Amidu Tanko bepaalde de eindstand op 4-0.

Victoria'03-Philippine 4-2: De Zeeuws-Vlamingen kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar konden die voordelige marge niet vasthouden. Jos Westerhout en Joey Walhout (knappe volley) tekenden voor twee treffers binnen een kwartier, waar de thuisploeg tussendoor op gelijke hoogte was gekomen uit een vrije trap. Een snel genomen vrije trap van Victoria'03 leidde nog voor de rust opnieuw tot de gelijkmaker. Na de hervatting miste de thuisploeg én Sebastian de Meijer namens Philippine grote kansen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Victoria'03 liep daarna toch uit naar winst.

SC Gastel-Steen 2-1: Nieuwkomer Steen speelde meer dan verdienstelijk, maar werd afgetroefd op een gebrek aan ervaring in de derde klasse. SC Gastel begon fel, maar Steen verdedigde compact en goed. Uit een vrije trap zette Marvin de Beule de Zeeuwen op voorsprong: 0-1. Armand Wauters had daarna de marge kunnen verdubbelen, maar miste oog in oog met de doelman. Net voor de rust leidde een misverstand achterin bij Steen tot de 1-1. Na de hervatting was SC Gastel de bovenliggende partij. Tot grote kansen leidde dat niet. Tien minuten voor tijd werd het uit een snel genomen vrije trap 2-1.

Hoeven-HVV'24 4-3: De Hulster formatie leek bij rust tegen tien man en met een 1-3-voorsprong op rozen te zitten, maar ging in een knotsgek duel met door HVV’24 aangevochten beslissingen onderuit. ,,We zijn er rustig mee om gegaan’’, zei trainer Pieter Ongena. ,,Maar de scheidsrechter was te gek voor woorden. We moeten de hand in eigen boezem steken, omdat we naïef zijn geweest, maar we hebben tegen krachten gestreden die je als ploeg niet kunt overwinnen.‘’ HVV'24 leidde bij rust door treffers van Jozué Weever en Ibrahim Eryürük (twee keer) met 1-3. Er leek tegen tien man geen vuiltje aan de lucht, maar na de 2-3 (met een luchtje van buitenspel) maakte Hoeven in de extra tijd 3-3. In de dertiende minuut van de toegevoegde tijd werd het ook nog 4-3. Ongena: ,,Een penalty, super licht gegeven.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.