Volledig scherm
© PZC

Hontenisse komt twee keer terug tegen SC Emma, maar een derde keer is te veel gevraagd

KLOOSTERZANDE - Hontenisse speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse van het zondagvoetbal. De ploeg uit Kloosterzande verloor maandag met 2-4 van SC Emma in de halve finale van de nacompetitie.

Hontenisse moest op eigen veld continu in de achtervolging. Na zeven minuten keek de ploeg al tegen een achterstand aan door een fraai, gekruld schot over de keeper heen. Hubert Jan Roelans evenaarde die fraaie goal met een afstandsschot van een meter of 25: 1-1.

Na 28 minuten kreeg het publiek weer een afstandskogel te zien. Opnieuw van SC Emma. Bryan Stiegelis schoot via de onderkant van de lat binnen. De rust werd echter bereikt met een 2-2-stand toen Michel Colpaart een vrije trap binnenschoot.

Na een uur kwam SC Emma, de nummer drie uit de vierde klasse B, voor de derde keer op voorsprong. Maikel Steenbakker was de doelpuntenmaker. Toen Hontenisse op zoek was naar de derde gelijkmaker, counterde SC Emma in de slotfase naar 2-4 via opnieuw Van Pelt.

SC Emma speelt daardoor komende zondag de finale van de nacompetitie voor een plaats in de derde klasse tegen WDS’19.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.