Volledig scherm
Het zou weer feest kunnen worden voor Hontenisse. © Camile Schelstraete

Hontenisse houdt koploper onder druk en stevent af op spannend sluitstuk

BREDA - De voetbalsters van Hontenisse mogen, met de slotdag van de competitie voor de deur, nog altijd stiekem blijven hopen op de titel in de tweede klasse F. Dankzij een 0-3-zege bij Baronie bleef de formatie uit Kloosterzande in het spoor van koploper Antibarbari.

In Breda had Hontenisse al snel een voorsprong te pakken. Lisan van de Broek zorgde al na vijf minuten voor het openingsdoelpunt. Een monsterscore leek mogelijk, toen Emy van Hoije er zeven minuten later al 0-2 van maakte. Maar daarna leek de koek op voor de vrouwen van Hontenisse. Pas in de 88ste minuut bepaalde Van de Broek de eindstand op 0-3.

Daardoor blijft de achterstand op Antibarbari, dat met 1-3 won van nummer drie RKDEO, beperkt tot één punt. Als de koploper op de slotdag - het treft dan middenmoter Gastel - punten verspeelt, is Hontenisse bij een zege kampioen. De Zeeuws-Vlamingen krijgen zondag bezoek van RKDEO.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijna perfect duel voor Ruben de Jager
    PREMIUM

    Bijna perfect duel voor Ruben de Jager

    BARENDRECHT - De afgelopen weken zwierf Ruben de Jager bij Hoek door het elftal. Tegen VVSB acteerde hij na rust als een veredelde rechtsback, vorige week begon hij tegen Dovo als linksbuiten. In Barendrecht mocht de aanvaller zaterdag weer eens als ‘nummer 9’ starten en liet hij zien dat Lieven Gevaert hem daar de komende tijd ook moet laten staan. Met twee assists en een goal was De Jager belangrijk voor Hoek, dat de drie punten na iets meer dan een kwartier spelen al op zak had.