Volledig scherm
© Thinkstock

Hontenisse de nacompetitie in door monsterzege concurrent

VROUWENVOETBALKLOOSTERZANDE - De voetbalsters van Hontenisse hebben ondanks een 5-2-zege op de slotdag van de competitie naast de titel in de tweede klasse F gegrepen. Koploper Antibarbari moest verliezen om de kampioenskansen levend te houden voor de Zeeuws-Vlaamse vrouwen, maar die ploeg won met 11-0.

Hontenisse kreeg zondag nummer drie RKDEO op bezoek en deed wat het moest doen. Lisan van de Broek, Emy van Hoije (beiden twee goals) en Debby van Regenmortel bezorgden de formatie uit Kloosterzande een 5-2-overwinning. Het bleek niet genoeg voor het kampioenschap. 

Koploper Antibarbari bleek namelijk met liefst 11-0 te sterk voor nummer zeven Gastel en hengelde zo op overtuigende wijze de titel binnen. Hontenisse moet het daardoor doen met een plek in de nacompetitie, waarin promotie naar de eerste klasse alsnog afgedwongen kan worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.