Volledig scherm
De selectie van Hoek wordt vrijwel zeker uitgebreid met aanvaller Ousmane Diakho. © Camile Schelstraete

Hoek ziet in Diakho een spits die het wel kan gebruiken

HOEK - De technische commissie van Hoek heeft in overleg met trainer Hugo Vandenheede besloten dat Ousmane Diakho aan de selectie kan worden toegevoegd. De Franse spits was afgelopen weekend op trainingskamp met de derdedivisionist en deed dinsdagavond mee in het oefenduel met Maldegem (0-3). Meteen na afloop werd duidelijk dat Hoek de 27-jarige Diakho definitief wil binnenhalen.

De komende dagen moet duidelijk worden of Diakho en Hoek ook daadwerkelijk tot een akkoord kunnen komen. De aanvaller zal zich normaal gezien pas volgende week weer in Hoek melden, ná de oefenwedstrijd van zondag tegen Sint-Eloois-Winkel Sport. Die ploeg speelt op het hoogste amateurniveau in België en is de eerste van drie zwaardere tegenstanders voor Hoek. Diakho maakte tegen Maldegem een gedreven indruk, scoorde één keer, zag twee goals afgekeurd worden en liet na rust ook een open kans onbenut.

De aanvaller, die eerder onder Vandenheede bij Coxyde speelde, mag voor de positie centraal voorin de concurrentie aan gaan met Ruben de Jager. Op de flanken zal Vandenheede een keus maken tussen Erwin Franse, Francis Kabwe Manengela en Abdoe Abdenbi. Hoek neemt het na het duel met Sint-Eloois-Winkel Sport ook nog op tegen FC Knokke (7 oktober thuis) en Mandel United (15 augustus uit). Twee dagen na dat laatste duel treedt Hoek in de KNVB beker aan tegen eersteklasser SV TOP. Weer een week later begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement