Volledig scherm
De selectie van Hoek wordt vrijwel zeker uitgebreid met aanvaller Ousmane Diakho. © Camile Schelstraete

Hoek ziet in Diakho een spits die het wel kan gebruiken

HOEK - De technische commissie van Hoek heeft in overleg met trainer Hugo Vandenheede besloten dat Ousmane Diakho aan de selectie kan worden toegevoegd. De Franse spits was afgelopen weekend op trainingskamp met de derdedivisionist en deed dinsdagavond mee in het oefenduel met Maldegem (0-3). Meteen na afloop werd duidelijk dat Hoek de 27-jarige Diakho definitief wil binnenhalen.

De komende dagen moet duidelijk worden of Diakho en Hoek ook daadwerkelijk tot een akkoord kunnen komen. De aanvaller zal zich normaal gezien pas volgende week weer in Hoek melden, ná de oefenwedstrijd van zondag tegen Sint-Eloois-Winkel Sport. Die ploeg speelt op het hoogste amateurniveau in België en is de eerste van drie zwaardere tegenstanders voor Hoek. Diakho maakte tegen Maldegem een gedreven indruk, scoorde één keer, zag twee goals afgekeurd worden en liet na rust ook een open kans onbenut.

De aanvaller, die eerder onder Vandenheede bij Coxyde speelde, mag voor de positie centraal voorin de concurrentie aan gaan met Ruben de Jager. Op de flanken zal Vandenheede een keus maken tussen Erwin Franse, Francis Kabwe Manengela en Abdoe Abdenbi. Hoek neemt het na het duel met Sint-Eloois-Winkel Sport ook nog op tegen FC Knokke (7 oktober thuis) en Mandel United (15 augustus uit). Twee dagen na dat laatste duel treedt Hoek in de KNVB beker aan tegen eersteklasser SV TOP. Weer een week later begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken
  PREMIUM

  Istvan Bakx heeft op zijn 33ste toch nog een mooi avontuur te pakken

  DEN BOSCH - Een week geleden vertelde Istvan Bakx over zijn eerste weken bij Spakenburg, de club waar hij dit seizoen eigenlijk zou gaan voetballen. ,,Alleen als er nog iets moois en leuks op mijn pad komt, kan dat nog veranderen’’, zei hij toen met een knipoog. De contacten met Ajax Cape Town waren toen al gelegd, maar lange tijd leek een overgang naar Zuid-Afrika er niet in te zitten. Tot hij zondag werd gebeld en het licht alsnog op groen ging.
 2. Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

  HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.