Volledig scherm
Hoek viert in februari 2014 feest na de late 1-2 van Nick de Groote, Kloetinge treurt. Een paar minuten later viel alsnog de gelijkmaker van Mark Schuit. © Johan vd Heijden

Hoek voor het eerst sinds 162 duels weer 's tegen Zeeuwse ploeg

RUDESTATSHOEK - Voor het eerst sinds meer dan vijfenhalf jaar speelt Hoek zaterdag weer eens een derby in competitieverband. In februari 2014 trof de Zeeuws-Vlaamse ploeg voor het laatst een Zeeuwse tegenstander.

Het is niet zo moeilijk te raden welke club de tegenstander was: Kloetinge. Deze Zeeuwse clubs hebben de afgelopen kwart eeuw de nodige clashes uitgevochten op het hoogste amateurniveau, maar zijn elkaar de laatste jaren ontgroeid.

Op 15 februari 2014 speelden ze voor het laatst tegen elkaar in de competitie. In Kloetinge werd het 2-2 door een late Kloetingse goal van Mark Schuit. Het was het seizoen waarin Hoek kampioen werd en naar de topklasse promoveerde en waarin Kloetinge via de nacompetitie het vege lijf redde.

Sindsdien speelde Hoek 162 wedstrijden tegen niet-Zeeuwse tegenstanders. Dat aantal wordt momenteel door geen enkele andere Zeeuwse club gehaald. Nummer twee op dat lijstje is Zeelandia Middelburg dat 88 duels tegen niet-Zeeuwse ploegen speelde.

De laatste ‘Zeeuwse’ wedstrijd van Zeelandia Middelburg was op 31 januari 2016, de pijnlijke 2-8-nederlaag tegen Goes. Sindsdien trof Zeelandia Middelburg louter niet-Zeeuwse teams in de competitie. Dat gaat zaterdag veranderen met een duel tegen FC De Westhoek in de vierde klasse. Zeelandia Middelburg is deze zomer immers overgestapt naar het zaterdagvoetbal.

Nummer drie op het lijstje is Goes dat 48 duels niet-Zeeuwse ploegen trof. De laatste Zeeuwse tegenstander was Vlissingen in maart 2018. Sindsdien speelde Goes 48 wedstrijden. Aan de streaks was Hoek, Zeelandia Middelburg en Goes komt zaterdag een einde.

De nieuwe Zeeuwse koning van de niet-Zeeuwse tegenstanders wordt Vlissingen. Sinds het eerder genoemde duel met Goes (maart 2018) speelt de ploeg al tegen niet-Zeeuwse teams. De teller staat nu op 39 duels en de teller gaat sowieso oplopen, want dit seizoen treft Vlissingen geen Zeeuwse teams in de zondagse eerste klasse.

Volledig scherm
Rudestats © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement