Hoek vertrekt met het schaamrood op de kaken uit Friesland

DERDE DIVISIE I VIDEOHARKEMA – Na de verste uitwedstrijd van het seizoen stapten de spelers en staf van Hoek met het schaamrood op de kaken in de bus. Het bezoek aan Harkemase Boys eindigde in een ongelofelijk pak slaag, dat zich in de eerste helft al aandiende. Halverwege keek Hoek tegen een kansloze 4-0-achterstand aan, de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist verloor uiteindelijk met 6-0.

Volledig scherm
Fabian Wilson loopt met gebogen hoofd, terwijl de spelers van Harkemase Boys op de achtergrond een doelpunt vieren. © Pieter van der Woude/Orange Pictures

Tijdens de ruim vier uur durende terugreis hadden de spelers en staf alle tijd om na te denken over wat ze in Friesland was overkomen. Beschamend was het wat de ploeg van Lieven Gevaert liet zien. Aan de voorbereiding lag het in ieder geval niet, die conclusie kon snel worden getrokken. De selectie vertrok vrijdagmiddag om 17.00 uur al richting Leeuwarden, waar werd overnacht in een uitstekend hotel.

Daar stond zaterdag om half twaalf nog een uitgebreide sportmaaltijd klaar, waarna de spelers uitgerust en ruim op tijd richting Harkema konden afreizen. In de belangrijke maand november, gevuld met toppers, wilde Hoek de basis leggen voor een vaste plek in de top drie, maar die wens moet het laten varen. Want net als eerder dit seizoen tegen Ter Leede en VVSB keek de ploeg binnen een half uur al tegen een 3-0-achterstand aan.

Grote kans

Na tien minuten opende rechtsback Jesse Renken de score, met een van richting veranderde inzet. Nadat Jonathan Constansia een grote kans op de gelijkmaker had laten liggen, sloeg Harkemase Boys bij kans nummer twee opnieuw toe. Een voorzet vanaf de rechterkant van Hoek werd door doelman Jordi de Jonghe niet weg gestompt, maar de bal ging recht de lucht in. Curty Gonzales legde de bal daarna in het verlaten doel (2-0). De koek was daarmee nog niet op voor de thuisploeg. Een harde voorzet van rechts werd na 23 minuten gemist door De Jonghe, waarna Robert Stelpstra de bal alleen nog maar over de doellijn moest tikken.

Kreeg Hoek dan geen kansen? Jawel, maar naast Constansia slaagden ook Ruben de Jager en Rik Impens (twee keer) er niet in te scoren. Eén of meerdere doelpunten hadden het duel een ander gezicht kunnen geven; nu liet het slap acterende Hoek zich richting de slachtbank leiden. Harkemase Boys schoot vlak voor rust via Henny Bouius (geplaatst schot in de kruising) nog de 4-0 binnen en maakte het halve dozijn treffers na rust vol, dankzij goals van Stelpstra en Berwout Beimers. Het laatste fluitsignaal voelde daarna bevrijdend voor Hoek, na een verschrikkelijke middag voor de afgeschminkte ploeg.

Harkemase Boys-Hoek 6-0 (4-0). 10. Jesse Renken 1-0, 13. Curty Gonzales 2-0, 23. Robert Stelpstra 3-0, 44. Henny Bouius 4-0, 65. Robert Stelpstra 5-0, 84. Berwout Beimers 6-0. Scheidsrechter: M. Oosting (Niekerk). Gele kaart: Iloba Achuna, Henny Bouius, Curty Conzales (allen Harkemase Boys). Aantal toeschouwers: 350.

Harkemase Boys: Erick Jansema; Jesse Renken, Iloba Achuna, Mark Bruintjes, Willem Huizing; Gerald Postma (46. Bas van Wijnen), Dennis van Duinen, Henny Bouius; Robert Stelpstra (75. Kasper Oldenburger), Curty Gonzales (77. Max de Jong) en Berwout Beimers.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani; Steven Smulder (59. Seppe Vereecke), Reguillo Vandepitte, Rik Impens; Abdoe Abdenbi (46. Francis Kabwe Manengela), Ruben de Jager en Jonathan Constansia (59. Robin Nelis).

  1. Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert
    PREMIUM

    Bij Hoek weten ze wat de wensen zijn van Lieven Gevaert

    HOEK - Naast de trainingen die hij deze week verzorgde, voerde Lieven Gevaert de afgelopen dagen ook meerdere gesprekken. Met Nico Boussen, voorzitter van de sponsorstichting, sprak hij onder meer over de voorwaarden om langer bij Hoek te blijven. En met Jacky Lambert en Ferdie Hermans, die deel uitmaken van de technische commissie, vond onder meer een evaluatie van de selectie plaats. ,,Het waren vruchtbare gesprekken’’, vertelde de Belgische trainer.