Volledig scherm

Hoek verslaat Ajax

HOEK - Hoek heeft de eerste punten binnen in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal. De Zeeuws-Vlaamse formatie won zaterdag van Ajax: 2-0.

Hoek had het in de beginfase lastig tegen het vlot combinerende Ajax. Het was loeren op counters. In de dertigste minuut was het bij een uitval raak. Na een voorzet van Sascha Besliaha gleed Kyle Doesburg de bal binnen. Hoek verzuimde hierna de score verder op te voeren. Na de pauze kwam de thuisclub een paar keer goed weg. Zo schoot Stanley Akoy de bal via de kruising over. In de 76ste minuut leek de gelijkmaker er te komen, maar doelman Jordi de Jonghe keerde de strafschop van Ajax-spits Joost Heij. Drie minuten voor het einde viel de beslissing. Bij een uitval van Hoek werd invaller Josimar Pattinama gelanceerd. De spits rondde beheerst af: 2-0.

  1. Hoek heeft al snel gezien wat spits Akindayini in huis heeft

    Hoek heeft al snel gezien wat spits Akindayini in huis heeft

    HOEK - Na het afhaken van Niek van Sprundel wilden de beleidsbepalers van Hoek zich graag aanvallend versterken. Dinsdagavond stapten daarom twee testspelers het veld op, die zich mochten komen bewijzen. Alex Assontsa (19) is een buitenspeler uit België. Hij werd de afgelopen maanden door Union Sint-Gillis, dat op het tweede niveau in België uitkomt, verhuurd aan eerste-provincialer Auderghem. Maar de meeste ogen waren dinsdag op Daniel Akindayini gericht.