Hoek verpulvert VVOG en boekt grootste zege van het seizoen

VIDEOHOEK – Met een overtuigende overwinning met grote cijfers begon Hoek zaterdagmiddag het nieuwe kalenderjaar. De ploeg van Lieven Gevaert kende tegen nummer voorlaatst VVOG een onwennige start, was in de eerste fase van het duel zeker niet de bovenliggende ploeg, maar kwam na de openingstreffer van Ruben de Jager geen moment meer in de problemen. Halverwege leidde Hoek met 2-0, na rust walste het over de kansloze formatie uit Harderwijk heen: 6-0.

Daarmee boekte de ploeg de grootste zege van dit seizoen, nadat het eerder al met 6-1 te sterk was voor zowel Ajax als Goes. Tegen VVOG wist het nu echter wel de nul te houden en nog belangrijker: Hoek voegde weer drie punten toe aan het totaal. Ruben de Jager was voor rust twee keer trefzeker en bracht zijn totaal op zeven goals. Rik Impens schoot er na rust ook twee binnen en staat nu op twaalf doelpunten.

Volledig scherm
Ruben de Jager tekende voor de 1-0 en 2-0 tegen VVOG © Sjaak van der Salm

De 3-0 was een kopbal van Alexander Embrechts, na een strakke voorzet van Steven Smulder. Reguillo Vandepitte nam de 6-0 voor zijn rekening. Vandepitte was de rechtermiddenvelder in een 4-4-2-formatie, met een ruit op het middenveld. In de eerste twintig minuten kreeg Hoek in die linie nauwelijks grip op VVOG, dat een prima spelopvatting had maar nauwelijks gevaarlijk wist te worden. Kim van den Bergh had na lange tijd weer eens een basisplaats, deze keer als controleur voor de verdediging.

Na rust werd de wedstrijd snel in een beslissende plooi gelegd, met de treffers van Embrechts (56ste minuut) en Impens (64ste en 66 ste). Het slotakkoord was voor Vandepitte, die de eindstand op 6-0 bepaalde. Hij scoorde op aangeven van Kyle Doesburg, die als invaller zijn rentree maakte bij Hoek. De spits kreeg al snel een grote kans om meteen te scoren, maar doelman Paul Eppink plukte de bal van zijn voet.

Hoek-VVOG 6-0 (2-0). 24. Ruben de Jager 1-0, 31. Ruben de Jager 2-0, 56. Alexander Embrechts 3-0, 64. Rik Impens 4-0, 66. Rik Impens 5-0, 76. Reguillo Vandepitte 6-0. Scheidsrechter: J. Aafouallah (Eindhoven). Gele kaart: Ruben de Jager, Alexander Embrechts (beiden Hoek), Caifano Latupeirissa, Jeffrey Snijders en Henri Kersten (allen VVOG). Aantal toeschouwers: 650.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Roycel James, Karim Bannani; Steven Smulder, Kim van den Bergh, Jonathan Constansia (77. Francis Kabwe Manengela), Reguillo Vandepitte; Rik Impens (68. Kyle Doesburg) en Ruben de Jager (68. Robin Nelis).

VVOG: Paul Eppink; Jeffrey Snijders, Tim Muller, Jan Jurriën Hop, Randy Onuoha; Calfano Latupeirissa, Dean van Ooijen (63. Mark Bottenheft), Henri Kersten, Bas Wobbes (77. Thomas Vossebelt); Rihairo Meulens (46. Jeroen Buitenhuis) en Mike Ahrens.