Volledig scherm
© Camile Schelstraete

Hoek-trainer Tant houdt vast aan Plan A

HOEK - Wie na de 2-3-zege op Argon van vorige week ineens een heel ander Hoek verwacht, komt bedrogen uit, stelt trainer Jannes Tant in aanloop naar het competitieduel met hekkensluiter FC Breukelen. Na de overwinning van de Zeeuws-Vlaamse zaterdag-hoofdklasser ging het over spelsystemen.

Spits Josimar Pattinama gaf in gesprek met de PZC aan zich prettig te voelen bij de 3-5-2-formatie, waarin de ploeg na rust drie keer het net vond.

Tant was eveneens blij dat die tactische zet goed uitpakte, nadat hij was gestart in de inmiddels vertrouwde 4-3-3-formatie, maar tornt voor het duel met FC Breukelen niet aan zijn basisprincipes. "Je moet namelijk kijken naar de omstandigheden'', stelt hij.

"Ik ga ervan uit dat Breukelen met drie aanvallers start. Dan zou het naïef zijn als wij met maar drie verdedigers zouden starten. Ik sluit niet uit dat we gaandeweg de wedstrijd naar een ander systeem omschakelen, zoals we vorige week en al eerder hebben gedaan, maar ik denk dat we het 4-3-3 perfect beheersen.''

"Daarin is Josimar ook erg belangrijk'', benadrukt hij nog maar eens. "Misschien de laatste weken niet met goals, maar die gaan wel komen. En of Josimar, Kyle Doesburg, Nick de Groote of een middenvelder scoort: voor mij zijn ze allemaal gelijk. Als we maar scoren. En voor een trainer is het wel prettig als zoveel mogelijk spelers kunnen scoren.''

De Belgische hoofdcoach kan weer een beroep doen op Thomas van Renterghem. De linkerflankspeler liet het competitieduel van vorige week door een spierblessure aan zich voorbij gaan. Sascha Beshliaha en Douwe Zeegers zijn (wederom) veroordeeld tot een wedstrijd met de tweede selectie. De hoofdmacht trapt thuis om 14.30 uur af.