Volledig scherm
Armand Doka © Sjaak van der Salm

Hoek-speler Doka met stomheid geslagen door Belgische verdachtmaking

HOEK - Armand Doka (24) heeft in Belgische media gelezen dat hij moet vrezen voor een celstraf van 15 maanden, maar de Hoek-speler is zich van geen kwaad bewust.

Maandagavond zat de Belgische middenvelder met voorzitter Art van der Staal, trainer Jannes Tant en zijn vriendin samen om zijn verhaal te doen. ,,Armand werd vrijdag door spelers en supporters op het bericht gewezen'', vertelt Van der Staal.

In het bericht van De Standaard wordt gemeld dat Doka in 2012 al werd veroordeeld tot een celstraf en nu moet vrezen voor een nieuwe periode binnen de gevangenismuren, omdat hij zijn eega ernstig zou hebben mishandeld. Daar is volgens de hoofdpersonen niets van waar.

,,Ook zij baalde van dit bericht'', aldus Van der Staal. ,,Zij heeft een goede baan in België, dus zat hier natuurlijk niet op te wachten. Zowel van de celstraf in 2012 en de vermeende mishandeling wisten zij beiden niets af.''

Doka liet het duel van Hoek met RVVH (1-4-zege) afgelopen zaterdag aan zich voorbij gaan, maar is de komende weken volgens Van der Staal gewoon inzetbaar. ,,Wij geloven het verhaal van Armand en zijn vriendin. Dat lijkt me ook logisch. Het lijkt me niet wenselijk dat ik van iedere speler moet nagaan wat hij in zijn prive-leven doet.''

Doka onderzoekt de mogelijkheden om gerechtelijke stappen tegen de journalist of het medium dat het bericht online zette te ondernemen en hervat dinsdagavond de training bij de zaterdag-hoofdklasser.