Hoek slaagt nu wel in missie en tankt vertrouwen voor play-offs

DERDE DIVISIE ZATERDAG I VideoHOEK – Wat eerder dit seizoen in de uitwedstrijd niet lukte, lukte Hoek zaterdagmiddag op eigen veld wel. Werd het op 6 oktober in Hoornaar 0-0, zeven maanden later was de Zeeuws-Vlaamse ploeg met 2-0 te sterk voor Stedoco. De ploeg van trainer Hugo Vandenheede boekte daarmee de vierde overwinning op rij en tankte wat vertrouwen richting de play-offs om promotie naar de tweede divisie.

Door de harde, koude wind op sportpark Denoek was het moeilijk voetballen. Hoek was vanaf de eerste minuut wel de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede kansen om de score te openen. De eerste treffer viel echter pas na veertig minuten. Gianni Tiebosch vond Jonathan Constansia, de middenvelder draaide op de rand van het strafschopgebied knap weg van zijn tegenstander en rondde met links af (1-0).

Meteen na rust stond Constansia aan de basis van de 2-0. De tweede helft was net begonnen, toen hij de snelle Kyle Doesburg diep stuurde. De spits, die voor rust had verzuimd om te scoren, schoot met links hard raak (2-0). Tegen zijn nieuwe club maakte Doesburg daarmee al zijn 21ste doelpunt van dit seizoen. Pas na ruim een uur spelen werd Stedoco voor de eerste keer echt gevaarlijk. Rensy Barradas was twee keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar Jordi de Jonghe redde knap bij de eerste inzet en zag de tweede poging van Barradas naast het doel hobbelen.

Volledig scherm
Vreugde na de 1-0 van Jonathan Constansia.

In de laatste twintig minuten wisselde Vandenheede nog drie keer. De geblesseerde Constansia werd vervangen door Thomas van Renterghem, Rik Impens werd afgelost door de weer fitte Lionel Fitsch en Marijn Wijkhuijs mocht Ruben de Jager aflossen. Hoek schakelde over op een 5-3-2-systeem en kwam niet meer in de problemen. Stedoco was uit een vrije trap van Bryan Jongeneel nog dicht bij de 2-1, maar De Jonghe redde opnieuw en hield daarmee de nul.

Hoek-Stedoco 2-0 (1-0). 40. Jonathan Constansia 1-0, 46. Kyle Doesburg 2-0. Scheidsrechter: J.J.M. Vries (Bunde). Aantal toeschouwers: 500.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Kim van den Bergh, Karim Bannani; Reguillo Vandepitte, Rik Impens (75. Lionel Fitsch), Jonathan Constansia (70. Thomas van Renterghem); Ruben de Jager (81. Marijn Wijkhuijs), Kyle Doesburg en Gianni Tiebosch.

Stedoco: Mark Smith; Etiën Mariana, Wesley Pollemans, Bryan Jongeneel, Ricardo Samoender; Marlon Pereira, Rensy Barradas, Jesse Wielinga, Guytano dos Santos; Joran Schröder en Vincent Verheul.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement