Volledig scherm
Hoek © Barry van der Hooft

Hoek rekent eenvoudig af met matig Smitshoek

BARENDRECHT - Hoek boekte zaterdagmiddag de tweede overwinning op rij. Was de zege van vorige week op Noordwijk er één die moeizaam tot stand kwam, met Smitshoek had de zaterdag-hoofdklasser heel wat minder problemen. Na een 0-2-voorsprong bij rust werd het uiteindelijk 0-4.

Die uitslag had nog hoger kunnen uitvallen, als Hoek voor het doel van de tegenstander wat scherper was geweest. Guillaume Clinckemaillie opende al na tien minuten de score, waarna Josimar Pattinama er na een half uur 0-2 van maakte. De spits, die in Barendrecht zijn derde goal van het seizoen maakte, was bij de 0-3 de aangever. Pattinama bracht de bal hard voor het doel, waar verdediger Alexander Embrechts zijn hoofd er tegen zette.
Promovendus Smitshoek had weinig in te brengen, drong pas heel laat een beetje aan, maar kon Hoek niet aan het wankelen brengen. In de slotminuut bepaalde invaller Bjarne de Vreeze de eindstand op 0-4.
De ploeg van Jannes Tant heeft nu elf punten en bezet daarmee de gedeelde tweede plaats in de hoofdklasse A. De achterstand op koploper Achilles Veen bedraagt slechts drie punten.

Lees maandag meer over Smitshoek-Hoek in de PZC, de digitale krant of op Blendle