Volledig scherm
Ruben de Jager scoorde zaterdag voor Hoek en leidde een tweede doelpunt in. © PZC

Hoek opent oefencampagne met krap verlies tegen beloftes Zulte Waregem

HOEK – Op eigen veld startte Hoek de voorbereiding zaterdagavond met een 3-2-nederlaag tegen de beloftes van Zulte Waregem.

Na een pittige trainingsweek kwam de Zeeuws-Vlaamse derdedivisionist zaterdag halverwege de eerste helft op achterstand. Na balverlies van Francis Kabwe Manengela bij het strafschopgebied van de tegenstander counterde Zulte Waregem via Ayman naar 0-1.

Na de pauze maakte Ruben de Jager gelijk. Vroeg in de wedstrijd had De Jager, opgesteld als centrumspits, bij een moeilijke kans de paal geraakt, maar na 54 minuten schoot hij wel raak, op aangeven van Abdoe Abdenbi (1-1).

Toen Schamp de Belgische beloftes opnieuw op voorsprong bracht, zorgde Seppe Vereecke voor de tweede gelijkmaker voor Hoek (2-2). Vereecke, die zichzelf bij de club heeft gemeld en de kans krijgt om zich te laten zien, was attent bij de rebound van een kans van De Jager.

In de 86ste minuut kwam Zulte Waregem voor de derde keer op voorsprong. Visar omzeilde de buitenspelval en passeerde doelman Jordi de Jonghe. De provocerende manier waarop hij dat doelpunt vierde, was voor scheidsrechter Harold van de Ketterij aanleiding de wedstrijd voortijdig af te fluiten.

Woensdag vervolgt Hoek de voorbereiding met een uitwedstrijd tegen Blankenberge (aftrap 19.30 uur).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement