Volledig scherm
Ter Leede - Hoek eindigde in 1-0 © Jan Dagevos

Hoek onderuit tegen Ter Leede


SASSENHEIM - Hoek ging zaterdag bij de competitie-ouverture in de hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal onderuit. De Zeeuws-Vlaamse formatie verloor in Sassenheim met 1-0 van Ter Leede.

In de eerste helft kon Hoek nauwelijks een vuist maken. De opbouw was matig en als de bal eens bij de aanvallers kwam, werd er te snel balverlies geleden. Het bleef bij speldenprikken van Guillaume Clinckemaillie en Fabian Wilson.

Als er een ploeg op voorsprong had moeten staan bij rust was het Ter Leede. De formatie van trainer Henk Wisman kreeg kansen via Ronnie Verplancke en Vincent Ammerlaan. De grootste mogelijkheid was voor de behendige Oussama Siali. De bal na een geplaatst schot belandde echter op de lat.

Na de pauze ontsnapte Hoek tot drie keer aan achterstand. Hakan Bayram was het dichtst bij de 1-0, maar hij raakte de onderkant van de lat. Het bleek uitstel van executie. In de 72e minuut kopte Vincent Ammerlaan bij de tweede paal raak uit een hoekschop: 1-0.

Hoek: De Jonghe, Wilson, Fitsch, Embregts, Van Renterghem; Martens, Besliaha (60. Pattinama), Lagrou, Leonardo (48. Doka); Clinckemaillie (82. De Vreeze) en Doesburg.