Volledig scherm
Hugo Vandenheede. © Camile Schelstraete

Hoek onderuit tegen Belgische ploeg Sint-Eloois-Winkel Sport

SINT-ELOOIS-WINKEL – In de vierde oefenwedstrijd van het seizoen, tegen de eerste echte tegenstander van formaat, moest Hoek de tweede nederlaag van deze voorbereiding slikken. Nadat de beloften van Zulte Waregem vorige maand met 2-3 te sterk waren voor de ploeg van Hugo Vandenheede, ging Hoek nu onderuit tegen Sint-Eloois-Winkel Sport. Die ploeg promoveerde afgelopen seizoen als kampioen naar het hoogste amateurniveau in België en won zondagmiddag met 3-1.

Halverwege het duel stond het 1-1. Sint-Eloois-Winkel Sport kwam na zes minuten al op voorsprong door een treffer van Benjamin Lutun. Tien minuten later zorgde de van Goes overgekomen Erwin Franse voor de gelijkmaker. De Spaanse spits Antonio Munoz Herrera zorgde vervolgens na 58 minuten spelen voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg (2-1). Kort daarna kwamen doelman Jordi de Jonghe en Gert-Jan van Leiden, Francis Kabwe Manengela en Jonathan Constansia binnen de lijnen bij Hoek.

Tien minuten later mochten ook Jari de Jonge en Sander Versendaal invallen. Na 77 minuten wist Munoz Herrera opnieuw het net te vinden en bepaalde de eindstand zo op 3-1. Bij Hoek ontbraken Reguillo Vandepitte, Karim Bannani en nieuweling Ousmane Diakho. Woensdagavond speelt Vandenheede de vijfde oefenwedstrijd van deze voorbereiding met zijn ploeg. De tegenstander op sportpark Denoek is dan Knokke, dat op het tweede amateurniveau in België uitkomt.

Opstelling Hoek: Nicholas Skverer (60. Jordi de Jonghe); Fabian Wilson, Alexander Embrechts, Kim van den Bergh (60. Gert-Jan van Leiden), Roycel James (70. Sander Versendaal); Sven Mbikulu, Steven Smulder (60. Jonathan Constansia), Rik Impens (70. Jari de Jonge); Erwin Franse (85. Seppe Vereecke), Ruben de Jager en Abdoe Abdenbi (60. Francis Kabwe Manengela).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement