Hoek maakt er tegen Knokke vijf in één helft

videoHOEK - Nog geen 48 uur na het plotselinge vertrek van trainer Hugo Vandenheede stapten de spelers van Hoek woensdagavond het veld op voor het oefenduel met FC Knokke. De Belgische ploeg, die afgelopen seizoen naar het tweede amateurniveau degradeerde, bleek alleen voor rust een pittige kluif voor de derdedivisionist. Halverwege keek Hoek tegen een 1-0-achterstand aan, maar na 90 minuten stond er een 5-2-eindstand op het scorebord.

David Destorme, de assistent die voorlopig de touwtjes in handen heeft, werd op de bank geassisteerd door Jacky Lambert, lid van de technische commissie. Ze hadden gekozen voor een basisploeg die niet veel af zal wijken van de elf die volgende week zaterdag aan de aftrap zullen verschijnen bij het eerste officiële duel van dit seizoen. Dan gaat Hoek op bezoek bij zondag-eersteklasser SV TOP, in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker. Zoals Lambert het zei: ,,Dan moeten we er staan, want die móeten we winnen.’’

Om over anderhalve week helemaal klaar te zijn voor het echte werk, hoopt Hoek nog twee oefenduels te spelen. Volgende week donderdag speelt de ploeg sowieso tegen Mandel United (uit). Het duel met Knokke maakte in ieder geval opnieuw duidelijk dat er in Hoek een groep met kwaliteit en potentie staat. Het ontbrak soms nog aan de juiste afstemming en ‘het wapen’ Erwin Franse werd voor rust te weinig gezocht en gevonden.

Volledig scherm
David Destorme was woensdagavond eindverantwoordelijke bij Hoek, dat nog geen 48 uur na het vertrek van Hugo Vandenheede een oefenduel speelde. © Camile Schelstraete

Waar Knokke voor rust heel zakelijk speelde, was Hoek de bal soms te snel kwijt. De ploeg nam in de opbouw veel risico, dat leidde tot een paar hachelijke momenten en na dertien minuten tot een tegentreffer. Balverlies in die opbouw leverde Knokke een corner op, oud-prof Tom de Sutter zorgde voor 0-1. Hoek kreeg zelf ook voldoende kansen, maar wist er geen te benutten. Na rust was daar ineens geen sprake meer van. Dankzij een sterke opening trok de ploeg het duel naar zich toe. Rik Impens was de man van de assist, Alexander Embrechts (1-1) en Gert-Jan van Leiden (2-1) zorgden voor de voorsprong.

Rond het uur wisselde Destorme zeven keer. Kort na die omzettingen kwam Knokke dankzij een wereldgoal op 2-2. Nils Pierre veroverde de bal, zag doelman Nicholas Skverer voor zijn doel staan en schoot van een meter of veertig raak. Vanaf de aftrap sloeg Hoek vervolgens weer toe. Franse ging goed door en schoof de bal in de korte hoek (3-2). Daarna trok de thuisploeg het duel overtuigend naar zich toe. Aanvoerder Impens combineerde met Fabian Wilson, de fijne voorzet van Impens werd door Kim van den Bergh binnengekopt: 4-2. De koek was daarmee nog niet op. Impens, weer hij, stuurde ruim tien minuten voor tijd Sven Mbikulu diep. De middenvelder bleef rustig en gunde de goal aan Ruben de Jager, die de eindstand op 5-2 bepaalde. Tot tevredenheid van David Destorme, die over de instelling van de selectie niets te klagen had.

Opstelling Hoek: Jordi de Jonghe (62. Nicholas Skverer); Fabian Wilson (78. Seppe Vereecke), Gert-Jan van Leiden, Alexander Embrechts (62. Kim van den Bergh), Karim Bannani (66. Roycel James); Jonathan Constansia (62. Steven Smulder), Reguillo Vandepitte (66. Sven Mbikulu), Rik Impens (80. Jari de Jonge); Erwin Franse, Ousmane Diakho (62. Ruben de Jager) en Francis Kabwe Manengela (66. Abdoe Abdenbi).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement