Volledig scherm
Invaller Leonardo Faioli schreeuwt het uit na een tackle op zijn benen én de bal van Corné Davelaar (rechts). De Braziliaan viel niet veel later geblesseerd uit. © Camile Schelstraete

Hoek laat punten liggen in thuisduel met DFS

HOEK - Een week nadat de ploeg tegen Smitshoek vier keer scoorde (0-4) liet Hoek op eigen veld dure punten liggen. De hoofdklasser kreeg tegen DFS vooral voor rust voldoende mogelijkheden om te scoren maar faalde in de afwerking. Daardoor bleef het tegen de formatie uit Opheusden 0-0.

Met het spel van Hoek was voor rust weinig mis. De thuisploeg was de bovenliggende partij, had de controle maar kreeg de bal maar niet voorbij doelman Peter Veeneman. Hoek claimde tien minuten voor rust een strafschop nadat Thomas van Renterghem aan zijn shirt werd getrokken maar scheidsrechter Van de Waerdt liet doorspelen.


In de tweede helft kon Hoek het hoge niveau niet vasthouden. De ploeg van Jannes Tant speelde minder dwingend en zag DFS wat meer aandringen. Josimar Pattinama raakte met een schot de lat, Guillaume Clinckemaillie zag zijn kopbal op de paal belanden.

Na 67 minuten bracht Tant de Braziliaan Leonardo Faioli binnen de lijnen voor Pattinama, nadat Kyle Doesburg eerder al vervangen was door Nick de Groote. Voor Leonardo was zijn rentree van korte duur. Vlak voor tijd moest hij zich weer laten vervangen met een blessure.

Lees maandag meer over Hoek-DFS in de PZC, de digitale krant of op Blendle

Volledig scherm
Aanvoerder Reguillo Vandepitte neemt het doel van DFS onder vuur. © Sjaak van der Salm