Volledig scherm
© Mitchell Minnaard

Hoek krijgt defensieve muur van hekkensluiter niet omver

HOEK - Hekkensluiter FC Breukelen kreeg tegen zaterdag-hoofdklasser Hoek waar de ploeg voor gekomen was: een punt na een 1-1-eindstand.

De thuisploeg beleefde een voortvarende start, waar trainer Jannes Tant ook op hoopte toen hij in de PZC vooruitblikte op het duel met de laagvlieger. Aanvoerder Reguillo Vandepitte haalde in de zevende minuut van afstand uit en zag de bal hoog in het doel van Breukelen-doelman Nick Turksma binnenvallen.

Voorsprong
Maar waar de Belgische hoofdcoach van de Zeeuws-Vlamingen hoopte dat de bezoekers de verdedigende stellingen zouden verlaten en het Hoek zo makkelijk zouden maken in de tegenaanval toe te slaan, kreeg Hoek een treffer te slikken na een klein halfuur.

Vrije trap
Daniel Kops dwong Hoek-keeper Jordi de Jonghe met een vrije trap tot een redding en zag dat de goalie - die de bal tegen de lat had getikt - door Rogier Gerritsen werd afgetroefd toen hij al opkrabbelend de bal wilde vangen. Gerritsen zette zijn hoofd tegen de bal en knikte raak: 1-1.

Gelijkspel
Die klap kwam Hoek niet meer te boven. Pas na het uitvallen van spits Josimar Pattinama en de inbreng van invaller Kyle Doesburg leefde de ploeg weer wat op en waren er kansen voor Birgen Martens (van dichtbij en voor een nagenoeg leeg doel over) en Thomas van Renterghem (naast), maar geen goals.

De hekkensluiter liet zich defensief niet verrassen en had er weinig moeite mee dat Hoek het spel naar zich toe trok. Breukelen hoopte op een uitbraak of twee, kreeg die ook maar verziverde die niet, waardoor 1-1 de eindstand was.

Competitie
Hoek komt door dat teleurstellende resultaat op 17 punten uit 11 competitiewedstrijden, FC Breukelen op zes uit 10.

Hoek - FC Breukelen 1-1 (1-1). 7. Reguillo Vandepitte 1-0, 28. Rogier Gerritsen 1-1.

Scheidsrechter: S.P.M. Teuben (Aarle-Rixtel). Gele kaarten: Marc van Rees, Deen van Embricqs (FC Breukelen). Aantal toeschouwers: 500.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem; Birgen Martens, Reguillo Vandepitte, Armand Doka (64. Nathan Lagrou); Nick de Groote, Josimar Pattinama (51. Kyle Doesburg), Guillaume Clinckemaillie (64. Esmat Shanwary).