Hoek komt nog goed weg met puntje tegen laagvlieger

VIDEOHOEK – Op de dag dat de club afscheid nam van de overleden erevoorzitter John Bravenboer, speelde Hoek misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Dennis de Nooijer mocht de handen dichtknijpen met een 4-4-gelijkspel tegen laagvlieger Achilles’29, omdat het in blessuretijd toch nog de gelijkmaker wist te forceren. Gert-Jan van Leiden schoot raak, nadat hij kort daarvoor de 3-4 op een presenteerblaadje aan de gasten uit Groesbeek had gegeven.

Van Leiden speelde tot dat moment een dijk van een wedstrijd, als één van de weinigen bij Hoek. Het tempo was te laag, de aanvallen te voorspelbaar en de ploeg moest opnieuw weer veel te veel tegengoals slikken. Achilles’29 was er tot het bezoek aan Hoek nog niet in geslaagd om vier keer in één wedstrijd te scoren, maar kreeg dat op het Zeeuws-Vlaamse kunstgras wel voor elkaar.

In het eerste halfuur gebeurde er weinig op sportpark Denoek, daarna opende Jonathan Constansia de score. Na een corner voor Achilles’29 schakelde Hoek via Van Leiden snel om, hij bediende Constansia en die bleef koel (1-0). Anderhalve minuut later was de aanvaller er weer vandoor, maar deze keer vond hij doelman Poul Nas op zijn weg. Toch leek er weinig aan de hand voor Hoek, tot de verdediging vlak voor rust stond te slapen bij een vrije trap vanaf de flank. Iedereen miste de bal, Desire Ruhindwa schoot van dichtbij de gelijkmaker binnen (1-1).

Volledig scherm
Jonathan Constantia maakt de 1-0 voor Hoek. © Peter Nicolai
Volledig scherm
Een eerbetoon aan de overleden John Bravenboer. © Peter Nicolai

Na rust zou Hoek de klus dan wel kunnen klaren, leek iedereen te denken. Van Leiden kopte de 2-1 binnen, maar Achilles’29 liet zien over veerkracht te beschikken. Kadir Usta werd vlak voor rust geen strobreed in de weg gelegd. De middenvelder wandelde door de verdediging van Hoek en verschalkte Jordi de Jonghe (2-2). Daarna kwam de thuisploeg zelfs op achterstand, toen topscorer Kevin Schmidt zijn achtste van het seizoen binnen schoot (2-3). Invaller Ruben de Jager kopte van dichtbij vervolgens de 3-3 binnen, waarna Hoek nog tien minuten had om de winnende te maken.

Die leek echter aan de overkant te vallen, toen Van Leiden de bal verspeelde omdat hij weggleed. Lucas Raposo bezorgde Achilles’29 het vierde doelpunt van de middag (3-4) en de bezoekers leken de derde overwinning van het seizoen binnen te hebben. Tot Van Leiden in blessuretijd voor het doel van Achilles’29 opdook en van dichtbij hard de 4-4 binnen knalde. Daarmee hield Hoek toch nog een puntje over aan een bijzonder matig maar wel doelpuntrijk duel. Na afloop werd John Bravenboer, die vrijdag op 82-jarige leeftijd overleed, nog één keer geëerd, met vuurwerk.

Hoek-Achilles’29 4-4 (1-1). 30. Jonathan Constansia 1-0, 43. Desire Ruhindwa 1-1, 57. Gert-Jan van Leiden 2-1, 67. Kadir Usta 2-2, 71. Kevin Schmidt 2-3, 80. Ruben de Jager 3-3, 88. Lucas Raposo 3-4, 90. Gert-Jan van Leiden 4-4. Scheidsrechter: F.M.L. van den Elzen (Berghem). Gele kaart: Jonathan Constansia (Hoek). Aantal toeschouwers: 600.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch (82. Jelle Klap), Gert-Jan van Leiden, Kim van den Bergh, Zinho Chergui; Rik Impens (53. Ruben de Jager), Reguillo Vandepitte, Gianni Tiebosch (82. Sidy Ceesay), Jonathan Constansia; Kyle Doesburg.

Achilles’29: Poul Nas; Kerim Cifci, Julien Clout, Boris Rasevic, Alper Yaldiz; Thomas Loning, Joey Dekkers, Kadir Usta; Desire Ruhindwa, Kevin Schmidt en Lucas Raposo.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement