Volledig scherm
Dennis de Nooijer is de nieuwe trainer van zaterdag-hoofdklasser Hoek. © Lex De Meester

Hoek kiest voor Zeeuwse trainer én grote naam: Dennis de Nooijer

HOEK - Nadat Jannes Tant op 19 december zijn vertrek als trainer van Hoek had aangekondigd, stroomden de sollicitaties binnen bij de Zeeuws-Vlaamse club. ,,We hebben er in totaal dertien ontvangen’’, zei voorzitter Art van der Staal. ,,Daar zaten iets meer Belgen dan Nederlanders bij.’’ Voor het bestuur en de technische commissie was toen echter al duidelijk met wie de club graag in zee wilde. Dat was Dennis de Nooijer, die zelf overigens geen sollicitatiebrief stuurde.

De 48-jarige De Nooijer werkte jarenlang als trainer bij de mede door hem opgerichte Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) en hoofdtrainer van onder meer Zaamslag, RCS en Philippine. Tevens was hij jeugdtrainer bij FC Twente en assistent bij Telstar. Dit seizoen is hij trainer van zondag-tweedeklasser Zeelandia Middelburg en werkt hij twee dagen per week als spitsentrainer bij FC Dordrecht, de club waar zijn tweelingbroer Gérard hoofdtrainer is.

Derde divisie

Quote

Spelers moeten graag naar de club willen komen. Dat gevoel moeten we in ieder geval proberen te creëren

Dennis de Nooijer

Dennis de Nooijer: ,,Bij Hoek zien ze zichzelf als de hoogst spelende club van Zeeland. Maar de laatste jaren zijn ze wel een beetje ingehaald door Vlissingen en Goes. Vroeger ging vrijwel iedere goede speler naar Hoek, nu zijn er meer mogelijkheden. Je ziet dat een aantal spelers vanwege het niveau ook buiten Zeeland is gaan voetballen. Ik denk dat bij Hoek de mogelijkheden aanwezig zijn om er iets van te maken en richting de derde divisie te gaan. Die ambitie is er.’’

De inwoner van Vlissingen weet wat hij vanaf komend seizoen wil bewerkstelligen met Hoek. ,,We moeten zorgen dat Hoek echt weer de beste club van Zeeland kan worden. Spelers moeten graag naar de club willen komen. Dat gevoel moeten we in ieder geval weer proberen te creëren.’’ De technische commissie probeert een aantal spelers van de huidige selectie nu al langer vast te leggen. Woensdagavond zat een delegatie van de club al rond de tafel met clubtopscorer Rik Impens.

Combinatie

Dat De Nooijer trainer van Hoek wordt, hoeft overigens niet te betekenen dat hij vertrekt bij Zeelandia Middelburg. ,,Ik zou beide clubs willen combineren’’, legt hij uit. ,,Bij Hoek hebben ze daar geen problemen mee. Op woensdagavond, vrijdagavond en zondag heb ik geen verplichtingen bij Hoek. Dat heb ik ook aangegeven bij Zeelandia Middelburg.’’ Het is nog niet duidelijk of ze een duobaan bij Zeelandia Middelburg ook zien zitten.

Lees in de papieren PZC van vrijdag, digitaal of via Blendle meer over de komst van Dennis de Nooijer naar Hoek.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek de komende tijd zonder Fitsch en Tiebosch

    Hoek de komende tijd zonder Fitsch en Tiebosch

    HOEK – Na twee nederlagen op rij treedt Hoek zaterdagmiddag op eigen veld aan tegen Jong FC Groningen. Hugo Vandenheede kan geen beroep doen op verdediger Lionel Fitsch en aanvallende middenvelder Gianni Tiebosch, die beiden een knieblessure hebben. Fitsch heeft last van zijn patellapees, Tiebosch kampt met letsel aan de meniscus. De verwachting is dat het duo drie tot zes weken afwezig zal zijn. Jordi de Jonghe en Sidy Ceesay zijn ook nog niet inzetbaar.