Volledig scherm
Hugo Vandenheede © Camile Schelstraete

Hoek kan één helft overtuigen in eerste duel Hugo Vandenheede

HOEK - Na drie trainingen en veel individuele gesprekken tijdens het weekend in Dublin zag trainer Hugo Vandenheede zijn nieuwe ploeg dinsdagavond voor het eerst aan het werk in een wedstrijd. Tegen de beloften van AA Gent overtuigde zijn ploeg in de eerste helft, maar kon het na rust geen echte vuist meer maken. Toch won Hoek het duel in de soms stromende regen en ijzige kou met 2-1, een stand die halverwege al op het scorebord stond.

De Belgische talenten dicteerden het duel in het eerste kwartier en voetbalden in een hoog tempo. Dat konden ze echter niet volhouden, waarna Hoek beter in de wedstrijd kwam. Na twee goede kansen opende Hoek na twintig minuten de score (1-0), dankzij twee oud-spelers van AA Gent. Jonathan Constansia zette goed door en legde de bal panklaar voor Rik Impens, die afrondde. Impens was negen minuten later de aangever, toen hij met een fijne steekbal Kyle Doesburg diep stuurde (2-0). De snelle spits had daarna ook de 3-0 op zijn voet, na een identieke aanval, maar schoot hoog over.

Hoek gaf, op een grote kans in de openingsfase na, achterin weinig weg, met Gert-Jan van Leiden en Kim van den Bergh als centraal duo. Zes minuten voor rust ontsnapte Amadu Jalloh echter aan de buitenspelval en verschalkte doelman Jordi de Jonghe met een diagonaal schot (2-1). In de rust bleven De Jonghe, Van den Bergh, linksback Zinho Chergui en middenvelder Gianni Tiebosch achter in de kleedkamer. Doelman Vin Vercouteren, Lionel Fitsch, Thomas van Renterghem en Marijn Wijkhuijs waren hun vervangers.

De Gentse beloften, met jongens geboren tussen 1999 en 2002, probeerden de gelijkmaker te forceren, maar wisten in de tweede helft weinig kansen te creëren. Vijf minuten voor tijd voorkwam Vercouteren de 2-2, in de slotseconden voorkwam Fabian Wilson ook nog een tegentreffer. Daardoor boekte Hoek een oefenzege, in de eerste wedstrijd van 2019. Vandenheede heeft nu nog één training om zijn spelers voor te bereiden op de herstart van de competitie in de derde divisie, zaterdag op eigen veld tegen Harkemase Boys.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement