Volledig scherm
© PZC

Hoek in Lisse: 11 gespeeld, 1 gewonnen

RUDESTATSHOEK - Elf keer speelde Hoek in Lisse, slechts één keer vertrok de Zeeuws-Vlaamse club er met een overwinning. Zaterdag gaat Hoek het kunstje van 2004 pogen te herhalen.

Dat jaar beleefde Hoek een sterk seizoen, dat in de hoofdklasse werd afgesloten op de tweede plaats (achter ASWH). Hoek werd gedeeld tweede met onder meer FC Lisse.

De onderlinge duels eindigden beide in Zeeuws voordeel. In oktober werd het in Hoek 2-0 door goals van David Destorme en Sam Ysebaert. In december werd het in Lisse 1-2 door goals van Pieter de Munnik en Gunter de Meyer.

Dat is nog altijd de enige overwinning van Hoek in Lisse. Nou ja, in competitieverband dan. Iedereen herinnert zich vast nog wel het bekerduel van vorig jaar. De ABBA-soap…

Na een 2-2-gelijkspel verloor Hoek de eerste strafschoppenserie, maar na een hoop gesteggel won Hoek in de herkansing alsnog. Enerzijds een overwinning, anderzijds staat officieel een gelijkspel in de boeken.

De elf duels van Hoek in Lisse (tien in de competitie en die ene in de KNVB-beker) hebben Hoek een zwaar negatieve balans opgeleverd: 1 zege, 3 gelijke spelen en 7 nederlagen. Doelsaldo: 11-22, nooit hield Hoek de nul…

Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement