Volledig scherm
Dennis de Nooijer (links) moest zaterdag met Hoek de eerste nederlaag van de competitie incasseren. © Johan Van Der Heijden

Hoek houdt trieste traditie in stand

VIDEOLISSE - Hoek leed zaterdag de eerste nederlaag in de derde divisie. Op bezoek bij FC Lisse kwam de ploeg van trainer Dennis de Nooijer tweemaal op voorsprong, maar moest toch berusten in een 3-2-nederlaag.

Het verlies paste in een traditie van de wedstrijden van Hoek in Lisse. Van de voorgaande elf bezoekjes aan de plaatselijke FC won de Zeeuws-Vlaamse club er slechts één (in 2004). Zaterdag zat er meer in dan er uitkwam.

Met drie doelpunten in vijf minuten kwam het spel halverwege de eerste helft op de wagen. Met een hoofdrol voor Jonathan Constansia. Na ruim een kwartier opende de snelheidsduivel de score voor Hoek. Na een individuele actie schoot hij de Zeeuwse nul met links van het scorebord.

Drie minuten later trok Bert Koomen na een fraaie solo de stand alweer gelijk. En weer twee minuten later was Constansia attent bij een doorgekopte bal van Kyle Doesburg en zette Hoek weer op voorsprong: 1-2. De gelijkmaker leek aanstaande, maar een inzet van Justin Valk werd ternauwernood geblokt. De rust werd gehaald met 1-2.

Kort na rust maakte FC Lisse gelijk. Oussama Siali werd gevloerd door Hoek-verdediger Zinho Chergui (hij kreeg geen gele kaart) en Siali benutte de elfmetertrap zelf voor 2-2. Hoek ging vervolgens op zoek naar een derde treffer. Kyle Doesburg was er een aantal keren dichtbij, maar miste de roos.

Terwijl Hoek naarstig op zoek was naar een derde voorsprong, sloeg FC Lisse aan de andere kant toe. Bas Buimer kopte eerst op de paal en benutte vervolgens attent de rebound van zijn eigen inzet: 3-2 voor FC Lisse.

Hoek zette nog een tandje bij. Gert-Jan van Leiden kopte via de lat over en een inzet van Doesburg werd van de lijn gered. De bevrijdende gelijkmaker kwam er echter niet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement