Volledig scherm
Trainer Jannes Tant © Camile Schelstraete

Hoek haalt ook nog dertiende nieuwe speler binnen

HOEK – Jannes Tant begint vanavond met een selectie van twintig spelers aan het nieuwe seizoen bij Hoek. De technische commissie van de zaterdag-hoofdklasser kwam afgelopen week nog tot een akkoord met Zinou Chergui, een 33-jarige linksback die jarenlang prof was. De Belg is de dertiende nieuwe speler voor Hoek.

Zinou Chergui debuteerde bij Beveren in het betaalde voetbal en speelde daarna nog voor onder meer KV Mechelen, Roeselare en FC Antwerp. Afgelopen seizoen had hij geen club. ,,Hij heeft zich op zijn werk gericht maar heeft nu weer tijd om te voetballen’’, vertelt tc-lid Jacky Lambert. ,,We zijn via via met hem in contact gekomen. Hij wil heel graag laten zien dat hij het niveau van Hoek moeiteloos aan kan. We hebben nu twintig spelers en zijn klaar voor het nieuwe seizoen.’’

Tant traint vanavond voor de eerste keer en heeft deze week ook sessies ingepland voor morgen, donderdag en vrijdag. Zaterdag speelt Hoek de eerste oefenwedstrijd, thuis tegen Blankenberge (19.30 uur). Volgende week wordt er op maandag en dinsdag getraind, waarna de hoofdklasser op woensdag 26 juli op bezoek gaat bij Philippine. Twee dagen later gaat de selectie van Hoek op trainingskamp.

  1. Kunnen Hoek en huurling De Backer tegen Lisse het tij keren?

    Kunnen Hoek en huurling De Backer tegen Lisse het tij keren?

    HOEK - Dat de bekerwedstrijd tegen FC Lisse leeft in Hoek, blijkt onder meer uit de twee bussen die woensdag gevuld met sponsors en supporters richting de club in de Bollenstreek rijden. Veel inzittenden zullen zich afvragen of de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser zich kan oprichten, na twee pijnlijke nederlagen op rij. De kans is aanwezig dat trainer Jannes Tant weer een beroep kan doen op Stef de Backer. Toeval of niet: nadat de Belgische verdediger geblesseerd raakte, ging Hoek twee keer onderuit.