Volledig scherm
Drukte voor het doel van Spijkenisse. Giovanni Siereveld (links), Kyle Doesburg en Alexander Embrechts komen niet tot scoren. © Sjaak van der Salm

Hoek gaat onderuit tegen Spijkenisse en scoort voor derde week op rij niet

HOEK - In Hoek hoeven ze de komende tijd niet meer over een mogelijk kampioenschap te praten. De zaterdag-hoofdklasser slaagde er ook zaterdag, voor de derde wedstrijd op rij, niet in om te scoren. Omdat tegenstander Spijkenisse dat wel deed, ging de ploeg van trainer Jannes Tant op eigen veld met 0-1 onderuit. Hoek wacht nu al 270 minuten op een doelpunt.

Net als in de voorgaande duels met DFS (0-0) en Zwaluwen (ook 0-0) kreeg Hoek zaterdagmiddag voldoende mogelijkheden om als eerste toe te slaan. Na twee minuten stuurde Fabian Wilson aanvaller Kyle Doesburg al diep, maar na een matige aanname verdween zijn schot over het doel. Hoek was daarna de bovenliggende partij en gaf slechts één echte kans weg. Jordi de Jonghe, al weken goed op dreef, hield Serginho van Axel-Dongen van scoren af.

Aan de andere kant viel het doelpunt ook niet in de eerste helft, omdat Hoek via Josimar Pattinama, Doesburg en Nick de Groote – die de beste kans kreeg – doelman Dyron Bijl niet wist te passeren. Meteen na rust was Armand Doka, die voor de eerste keer een basisplaats had gekregen van Tant, met een kopbal dicht bij de 1-0. Hoek had de controle, speelde ver van het eigen doel en zag Pattinama alleen voor Bijl missen.

Zoals zo vaak viel het doelpunt ook deze keer aan de andere kant. Van Axel-Dongen zocht de diepte op links, zag hoe zijn voorzet geblokt werd door Giovanni Siereveld, maar kreeg een herkansing. Van Axel-Dongen stiftte de bal richting de tweede paal, waar Marvin van der Pluijm met een fraaie halve omhaal de 0-1 binnen schoot. Tant reageerde met het inbrengen van het gepasseerde duo Guillaume Clinckemaillie en Nathan Lagrou voor Kyle Doesburg en Birgen Martens.

Hoek probeerde vervolgens in een slotoffensief iets te forceren, maar kon geen echte vuist maken. Van der Pluijm was na een slippertje van Alexander Embrechts nog dicht bij de 0-2, maar raakte de buitenkant van de paal. Het bleef bij 0-1, waardoor Hoek de tweede nederlaag van het seizoen moest slikken en op de ranglijst een pas op de plaats moet maken.

Lees maandag meer over Hoek-Spijkenisse in de PZC, de digitale krant of op Blendle