Volledig scherm
Fabian Wilson (midden) is één van de zes Hoek-spelers die deel uitmaakt van de Zeeuwse selectie. © Camile Schelstraete

Hoek en Goes hofleverancier van ‘eerste’ Zeeuws elftal

VLISSINGEN - Spelers van Hoek en Goes vormen de ruggengraat van het Zeeuws elftal dat op woensdag 4 juli in Philippine aantreedt tegen de profs van Oostende.

Het technisch hart van het Zeeuws elftal heeft gekozen voor spelers die komend seizoen spelen voor een Zeeuwse club of afkomstig zijn uit Zeeland. Die laatste categorie indachtig opent de deur voor spelers als Thomas van den Houten (AFC), Francis Babwe Manengela (Halsteren), Bart Deprez (Smitshoek) en Yarick Dorst (Barendrecht).

Met zes spelers is Hoek hofleverancier voor het duel met Oostende. Onder hen twee spelers die afgelopen seizoen bij de club speelde (Fabian Wilson en Reguillo Vandepitte), maar ook vier nieuwelingen (Gert-Jan van Leiden, Kyle Doesburg, Lionel Fitsch en Jonathan Constansia).

Nieuwbakken derdedivisionist Goes is met vijf spelers vertegenwoordigd: Klaas van Hecke, Ruben Hollemans, Tim de Winter, Mart de Kroo en Daniël Wissel. Hoofdklasser Vlissingen en eersteklasser Kloetinge hebben elk twee ijzers in het vuur, terwijl Arnemuiden (Joan van Belzen) en Philippine (Roland van de Wege) elk met één speler aantreden.

De spelersgroep komt op dinsdag 26 en donderdag 28 juni samen in Nieuwdorp om te trainen onder leiding van coach Dolf Roks. De wedstrijd op 4 juli tegen Philippine (aftrap 19.30 uur) is de opening van een drieluik. Op zaterdag 7 juli volgt in Middelburg het duel met Feyenoord en op donderdag 12 juli wordt afgesloten in Bruinisse tegen AZ.

De selecties voor de wedstrijden tegen Feyenoord en tegen AZ worden in de komende twee weken bekendgemaakt. ,,In deze selecties kan een aantal andere spelers zijn opgenomen’’, verduidelijkt Kees Roelse, voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal. ,,Je moet denken aan vijf tot zeven spelers. Dat komt doordat spelers in de zomer ook andere verplichtingen hebben.’’

Selectie Zeeuws elftal. 

Doel: Joan van Belzen (Arnemuiden), Mitchell Braafhart (Kloetinge). Verdediging: Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Lionel Fitsch (Hoek), Renzo en Milton Roemeratoe (Vlissingen), Klaas van Hecke (Goes), Thomas van den Houten (AFC). 


Middenveld: Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (Hoek), Ruben Hollemans, Tim de Winter (Goes), Roy Mulder (Kloetinge), Yarick Dorst (Barendrecht).

Aanval: Mart de Kroo, Daniël Wissel (Goes), Francis Kabwe Manengela (Halsteren), Kyle Doesburg (Hoek), Bart Deprez (Smitshoek), Roland van de Wege (Philippine).

Coach: Dolf Roks.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement