Volledig scherm
Fabian Wilson (midden) is één van de zes Hoek-spelers die deel uitmaakt van de Zeeuwse selectie. © Camile Schelstraete

Hoek en Goes hofleverancier van ‘eerste’ Zeeuws elftal

VLISSINGEN - Spelers van Hoek en Goes vormen de ruggengraat van het Zeeuws elftal dat op woensdag 4 juli in Philippine aantreedt tegen de profs van Oostende.

Het technisch hart van het Zeeuws elftal heeft gekozen voor spelers die komend seizoen spelen voor een Zeeuwse club of afkomstig zijn uit Zeeland. Die laatste categorie indachtig opent de deur voor spelers als Thomas van den Houten (AFC), Francis Babwe Manengela (Halsteren), Bart Deprez (Smitshoek) en Yarick Dorst (Barendrecht).

Met zes spelers is Hoek hofleverancier voor het duel met Oostende. Onder hen twee spelers die afgelopen seizoen bij de club speelde (Fabian Wilson en Reguillo Vandepitte), maar ook vier nieuwelingen (Gert-Jan van Leiden, Kyle Doesburg, Lionel Fitsch en Jonathan Constansia).

Nieuwbakken derdedivisionist Goes is met vijf spelers vertegenwoordigd: Klaas van Hecke, Ruben Hollemans, Tim de Winter, Mart de Kroo en Daniël Wissel. Hoofdklasser Vlissingen en eersteklasser Kloetinge hebben elk twee ijzers in het vuur, terwijl Arnemuiden (Joan van Belzen) en Philippine (Roland van de Wege) elk met één speler aantreden.

De spelersgroep komt op dinsdag 26 en donderdag 28 juni samen in Nieuwdorp om te trainen onder leiding van coach Dolf Roks. De wedstrijd op 4 juli tegen Philippine (aftrap 19.30 uur) is de opening van een drieluik. Op zaterdag 7 juli volgt in Middelburg het duel met Feyenoord en op donderdag 12 juli wordt afgesloten in Bruinisse tegen AZ.

De selecties voor de wedstrijden tegen Feyenoord en tegen AZ worden in de komende twee weken bekendgemaakt. ,,In deze selecties kan een aantal andere spelers zijn opgenomen’’, verduidelijkt Kees Roelse, voorzitter van de Stichting Zeeuws Elftal. ,,Je moet denken aan vijf tot zeven spelers. Dat komt doordat spelers in de zomer ook andere verplichtingen hebben.’’

Selectie Zeeuws elftal. 

Doel: Joan van Belzen (Arnemuiden), Mitchell Braafhart (Kloetinge). Verdediging: Fabian Wilson, Gert-Jan van Leiden, Lionel Fitsch (Hoek), Renzo en Milton Roemeratoe (Vlissingen), Klaas van Hecke (Goes), Thomas van den Houten (AFC). 


Middenveld: Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (Hoek), Ruben Hollemans, Tim de Winter (Goes), Roy Mulder (Kloetinge), Yarick Dorst (Barendrecht).

Aanval: Mart de Kroo, Daniël Wissel (Goes), Francis Kabwe Manengela (Halsteren), Kyle Doesburg (Hoek), Bart Deprez (Smitshoek), Roland van de Wege (Philippine).

Coach: Dolf Roks.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tegen Jong FC Groningen maakt Hoek in de slotfase een keer niet de winnende
  VIDEO

  Tegen Jong FC Groningen maakt Hoek in de slotfase een keer niet de winnende

  GRONINGEN – In de verste uitwedstrijd van het seizoen moest derdedivisionist Hoek zaterdagmiddag genoegen nemen met een punt. Op bezoek bij Jong FC Groningen kwam de ploeg van Dennis de Nooijer twee keer terug van een achterstand, speelde het de laatste twintig minuten tegen tien man, maar lukte het niet meer om net als in voorgaande duels in de slotfase nog de winnende goal te maken. Het bleef daardoor bij 2-2.
 2. Koplopers Terneuzense Boys en Serooskerke voor het eerst onderuit
  TWEEDE KLASSE E

  Koplopers Terneuzen­se Boys en Seroosker­ke voor het eerst onderuit

  VLISSINGEN - Zowel Terneuzense Boys (thuis tegen NSVV) als Serooskerke (uit bij MZC’11) leed zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen. Beide teams verloren met afgetekende 3-0-cijfers. Yerseke klopte SSV’65 met 3-2 en staat nu met NSVV en FC Axel, dat met 2-1-won bij Tholense Boys, op één punt van de leiders. De vissersderby tussen Arnemuiden en Bruse Boys werd met 3-0 een prooi voor Bru en Oostkapelle boekte bij Krabbendijke (1-2) de eerste zege.