Volledig scherm
Ibrahim Eryürük duelleert in zijn laatste duel voor Hoek met Deltasport-aanvoerder Jay Jay Gulpen. Eryürük \mist Hoeks slotduel met Haaglandia. Volgend seizoen speelt hij bij Zelzate. © Camile Schelstraete

Hoek blijft zaterdaghoofdklasser na moeizame winst op Deltasport

HOEK - Hoek speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. De Zeeuws-Vlaamse club won zaterdag moeizaam met 2-1 van Deltasport (dat nu gedegradeerd is) en daarmee is de ploeg van trainer Jannes Tant niet meer te achterhalen door concurrent XerxesDZB.

Hoek startte zaterdag sterk, maar kon dat niet bekronen met een doelpunt. Met name Nick de Groote en Rahim Abdul waren kansrijk. Na een kwartier nam hekkensluiter Deltasport de regie over met enkele kansen tot gevolg. Na 35 minuten moest Hoek met 10 man verder na een rode kaart voor Mateusz Kuzmicki. Hij vloerde een tegenstander van achteren.

Na een uur werd het zelfs 0-1 toen Jimmy van der Vaart attent was bij de rebound van een schot van Edinho Pattinama. Tien minuten later maakte Guillaume Clinckemaillie gelijk na een pass van De Groote. Weer tien minuten later bracht De Groote invaller Kyle Doesburg in stelling en die faalde niet in zijn 100e wedstrijd voor Hoek. Hoek kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Volledig scherm
© Rudy Boogert