Volledig scherm
© PZC

Hoedekenskerke maakt zich op voor volksfeestje

RUDESTATSHoedekenskerke speelt dinsdagavond zijn wedstrijd van het jaar. De vierdeklasser draait boven verwachting mee in de vierde klasse, maar de voortgang in de districtsbeker is historisch. Nooit eerder bereikte de dorpsclub de vierde ronde. Nu wel.

In Wouw is zondag-tweedeklasser Cluzona - met de ‘Brabantse Bomber’ Ruben Maas in de spits – de tegenstander. Hoedekenskerke gaat met een rijkgevulde bus (met mensen en materiaal) naar Wouw om er dinsdagavond een waar voetbalfeest van te maken.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Voor trainer Rini Verwest is het geen nieuwe noviteit. Hij haalde in het seizoen 1999/2000 met WIK’57 al eens de vierde ronde. Daarin ging het overigens wel faliekant mis tegen Bruse Boys (1-8), maar ook toen presteerde hij dat met een bescheiden club met bescheiden middelen.

Hoedekenskerke schreef overigens al in oktober geschiedenis. Pas voor de vierde keer had de club de poulefase overleefd en in de voorgaande keren was het telkens in de eerste knock-outfase ‘schluss’. Maar nu boekte de club de eerste knock-outzege ooit; tegen Yerseke, koploper in de derde klasse.

Die eerste zege werd gevolgd door een gelijkspel tegen Patrijzen, dat vervolgens na strafschoppen werd verslagen. In de tabel hierboven is de knock-outhistorie van Hoedekenskerke in de beker te lezen. En zo is Hoedekenskerke als enige zaterdag-vierdeklasser in de vierde ronde terechtgekomen. Zie tabel hieronder.

Volledig scherm
© Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement