Eddy van der Hooft (tweede van links) belaagt als speler van Sluiskil het doel van Terneuzen.  Het publiek omzoomt in mei 1982 het veld rijendik voor deze pikante Zeeuws-Vlaamse derby.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy van der Hooft (tweede van links) belaagt als speler van Sluiskil het doel van Terneuzen. Het publiek omzoomt in mei 1982 het veld rijendik voor deze pikante Zeeuws-Vlaamse derby. © Camile Schelstraete

Hoe moet het nu verder bij het gevallen bolwerk Sluiskil?

SLUISKIL - Het besluit om het eerste elftal van Sluiskil vroegtijdig uit de competitie te halen, is volgens voorzitter Erwin de Bruin weloverwogen geweest. Punten in mindering, schorsingen van spelers, boetes. Of het een einde wordt van een voetbalbolwerk? Geen sprake van, als het aan de preses ligt. Maar het laatste woord is aan de ledenvergadering.

Die was normaal gesproken afgelopen dinsdag gehouden, maar de coronacrisis gooide roet in het eten. ,,We hadden de vraag willen stellen: waar moeten wij als bestuur aan denken? Wat is de toekomst van Sluiskil? Er is al eens gepraat over een samenwerkingsverband (met RIA Westdorpe en Corn Boys), maar dat ging voornamelijk over jeugd. Wij willen eigenlijk proberen om het met onze senioren nog zelf te redden.’'

De teloorgang van de dorpsclub staat in schril contrast met de hoogtijdagen uit de eind jaren zeventig en jaren tachtig van de vorige eeuw. Sluiskil promoveerde na komst van spelers uit Terneuzen in kort tijdsbestek naar de tweede klasse (destijds het op één na hoogste niveau, red.). Eddy van der Hooft (66 jaar nu) volgde met zijn jongere broers Peter en Paul zijn oudste broer Han, die als trainer aan de wieg van de successtory stond. ,,Toen Han trainer werd, liepen er in Sluiskil ook zes, zeven spelers die echt goed konden voetballen’’, kijkt hij terug op zijn mooiste jaren als speler.