Volledig scherm
Groede viert de onverwachte en zwaarbevochten zege bij Sprundel. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Hoe kan Groede een lucky loser worden in de nacompetitie?

VLISSINGEN - Er is een achterdeur voor promotie naar de derde klasse in het zondagvoetbal, maar voor Groede blijft deze waarschijnlijk dicht.

De overstap van Zeelandia Middelburg naar het zaterdagvoetbal zorgt voor een open plaats in de tweede klasse. Dat gat is opgevuld door een versterkte promotie uit de nacompetities voor een plaats in de tweede klasse. De halve finales werden finales. Daarin strandde Terneuzen maandag na strafschoppen tegen WSC.

In de derde klasse komt daardoor echter ook een plaats vrij en die wordt opgevuld door een lucky loser uit de nacompetities voor een plaats in de derde klasse. Groede speelt daarin één van de finales, zondag tegen Victoria’03. Als de club die eindstrijd verliest, is de kans dat Groede de lucky loser wordt, minimaal.

De voetbalbond KNVB heeft de clubs laten weten dat de verliezend finalist met de meeste punten in de tweede ronde én de finale alsnog promoveert. De stand na 90 minuten is leidend, waardoor Groede nu formeel één punt heeft. De stand tegen Sprundel was na de reguliere speeltijd 2-2.

In een van de vier andere finales staan Den Dungen en Vlijmense Boys tegenover elkaar. Die wonnen in de tweede ronde respectievelijk met 5-0 (van RFC) en 4-2 (van Avesteijn). Ongeacht wie van deze twee de finale wint, Den Dungen en Vlijmense Boys hebben sowieso meer punten dan een verliezend Groede.

De enige mogelijkheid voor Groede om lucky loser te worden is dat er nóg een plaats in de derde klasse vrijkomt. Dat kan ‘vanwege bijvoorbeeld fusies of het stoppen van 1e elftallen’ laat de KNVB weten. Hieronder staan de vijf nacompetitiefinales in het district Zuid 1, waaruit de lucky loser moet komen. Tussen haakjes het aantal punten uit de tweede ronde.

Finale 1: Groede-Victoria’03 (Groede 1 punt, Victoria’03 3 punten)

Finale 2: SC Emma-WDS’19 (SC Emma 3 punten, WDS’19 1 punt)

Finale 3: Den Dungen-Vlijmense Boys (Den Dungen 3 punten, Vlijmense Boys 3 punten)

Finale 4: Haarsteeg-Wodan (Haarsteeg 3 punten, Wodan 1 punt)

Finale 5: Gudok-DVG (Gudok 3 punten, DVG 1 punt)

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bijna perfect duel voor Ruben de Jager
    PREMIUM

    Bijna perfect duel voor Ruben de Jager

    BARENDRECHT - De afgelopen weken zwierf Ruben de Jager bij Hoek door het elftal. Tegen VVSB acteerde hij na rust als een veredelde rechtsback, vorige week begon hij tegen Dovo als linksbuiten. In Barendrecht mocht de aanvaller zaterdag weer eens als ‘nummer 9’ starten en liet hij zien dat Lieven Gevaert hem daar de komende tijd ook moet laten staan. Met twee assists en een goal was De Jager belangrijk voor Hoek, dat de drie punten na iets meer dan een kwartier spelen al op zak had.