Hiep Nguyen stapt met twee goals uit de schaduw bij Goes

videoGOES - Goes is niet te houden in de derde divisie. Zaterdag won de ploeg op eigen veld met 3-0 van Ter Leede. Niet Steve Schalkwijk en niet Daniel Wissel waren de eyecatchers. Die rol was nu voorbehouden aan Hiep Nguyen, die speelde omdat Mart de Kroo op skivakantie is.

Nguyen had niet zo lang nodig om zich te onderscheiden. Na 27 seconden had hij de score al geopend. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot de middenvelder raak. Het was zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Hiep Nguyen (rechts) zaterdag in actie tegen Ter Leede.
Volledig scherm
Hiep Nguyen (rechts) zaterdag in actie tegen Ter Leede. © René van der Vliet

Na 18 minuten verdubbelde hij de score. De doelman van Ter Leede liet een inzet van Daniël Wissel los, een verdediger schoot de bal tegen een ploeggenoot aan; Nguyen vond vervolgens de doelman op zijn pad, maar scoorde in de rebound alsnog: 2-0.

Tussen de goals van Nguyen door was Ter Leede een aantal keren dreigend en ook na de 2-0 liet de ploeg de teugels niet vieren. Doelman Brian Meulmeester wist echter van geen wijken en de rust werd bereikt met een 2-0-voorsprong voor Goes.

Vertrouwd

De overwinning kwam vervolgens geen moment in gevaar. Halverwege de tweede helft pikte Steve Schalkwijk zijn vertrouwde doelpunt mee, even vertrouwd op aangeven van Daniel Wissel. Voor Schalkwijk de zesde wedstrijd op rij waarin hij scoort en zijn achttiende goal van het seizoen.

Door de drie punten klom Goes naar de negende plaats, de hoogste klassering sinds de eerste speeldag waarop het Dovo met 3-2 versloeg. De vrije val werd gekeerd met de komst van interim-trainer Daan Eikenhout.

Doordat hij niet de juiste licentie heeft, hangt Goes nog altijd wel puntenaftrek boven het hoofd. Daarover moet de tuchtcommissie binnenkort een oordeel vormen.

Steve Schalkwijk zet Goes op 3-0.
Volledig scherm
Steve Schalkwijk zet Goes op 3-0. © Rene van der Vliet
  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’