Volledig scherm
PREMIUM
Aidan Milot (rechts) valt bij Kloetinge in voor Valentijn van Keulen. © Joep Zoeteweij

Het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers

RUDESTATSKeuzes, keuzes, keuzes. Het was een cijferrijk weekeinde in het Zeeuwse voetbalweekeinde, vol mijlpalen, streaks en andere mooie ronde getallen. Een terugblik met de eerste dubbele zege, een eenzijdige vissersderby, early bird Bart van den Hemel, een hattrickheld van ZSC’62 en een logische topscore van Thomas Leegwater.

0-10

Zeelandia Middelburg noteerde zaterdag de eerste Zeeuwse overwinning met dubbele cijfers. Bij stadgenoot Jong Ambon werd het 0-10 in de vierde klasse. Deze eeuw was duurde het niet eerder zo lang voordat de eerste dubbele Zeeuwse zege een feit was. Lewedorpse Boys ‘dubbelde’ in 2014 als eerste op 8 november. Overigens was er dit seizoen al wel een dubbele Zeeuwse nederlaag: Hoofplaat verloor een maand geleden met 1-10 van Rimboe.

8

Arnemuiden-Bruse Boys is altijd een mooie pot. Van oudsher een vissersderby met karakter. De laatste jaren is deze echter nogal eenzijdig. De 5-1-zege zaterdag van Bruse Boys was alweer de achtste opeenvolgende overwinning van de Bruse ploeg. De laatste zege van Arnemuiden dateert inmiddels van november 2011 (3-2 door een winnende goal van Leon van Belzen II). Sindsdien won Bruse Boys (uit en thuis) acht duels op rij. Doelsaldo: 22 voor en 3 tegen.