Volledig scherm
© PZC

Het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers

RUDESTATSEn met een cijferbrij sluiten we het Zeeuwse voetbalweekeinde weer af. Wie hebben er nog steeds niet gespeeld, wie brak zijn zegeloze thuisstreak en welk millennium-mijlpaal werd in Zaamslag gebroken. De Zeeuwse cijfers op een rij.

1

Schoondijke heeft een concurrent minder.  De club die de langst lopende streak van competitieduels zonder 0-0 op zijn naam heeft staan (167 duels), heeft voorlopig niks vrezen van RCS. Voor de eerste keer in het zaterdagvoetbal speelden de Souburgers zaterdag doelpuntloos gelijk. Tegen VCK werd er niet gescoord. Dat gebeurde in het 93ste zaterdagduel  van RCS. 

6

Er zijn nog zes Zeeuwse clubs die in 2019 nog geen wedstrijd hebben gespeeld. Alle zes komen ze uit het zondagvoetbal. In de vierde klasse zijn dat Biervliet, Breskens en Vogelwaarde. Een niveautje lager geldt het voor Corn Boys, SDO’63 en Sluiskil.

7

Pas bij de zevende poging boekte SSV’65 zaterdag de eerste thuiszege van deze competitie. Tholense Boys was het eerste slachtoffer (2-0). In het seizoen 2007/2008 duurde het voor het laatst zo lang. Ook toen won de club uit Goes pas in de zevende thuiswedstrijd voor het eerste. Het was toen de opmaat voor een degradatie uit de eerste klasse.

13

Volledig scherm
© PZC

Met zijn zesde hattrick van het seizoen was Ronald Zwager zaterdag weer belangrijk voor Duiveland, dat met 6-0 won van Rillandia. Daarmee is Rillandia de ‘favoriete’ tegenstander geworden van de linksbenige aanvaller. Tegen deze club heeft hij inmiddels dertien doelpunten gemaakt, meer dan tegen welke tegenstander dan ook (zie tabel).

15

Slechts vijftien wedstrijden had Duiveland nodig om deze competitie de 100 doelpunten te halen. De 4-0 van Dylan van Klinken tegen Rillandia was nummer 100. Daarmee troefde het IJzendijke (seizoen 13/14), RCS (seizoen 15/16) en Apollo’69 (seizoen 17/18) af, die het Zeeuws record in de standaardklasse op hun naam hadden staan. Zij deden het in negentien wedstrijden.

19

Bij Zaamslag werd Peter Dieleman weer van stal gehaald. En hij maakte zijn faam van goalgetter weer waar tegen Dauwendaele (5-0). Daarmee werd hij de tweede speler op de Zeeuwse velden die in elk kalender jaar van dit millennium heeft gescoord. Een week eerder werd Mark Minderhoud van De Noormannen de eerste die in elk van de negentien jaren dit milennium heeft gescoord.

Volledig scherm
Peter Dieleman (groene shirt) scorend in de derby tegen Terneuzense Boys. © Camile Schelstraete
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement