Volledig scherm
Michel de Groote (links) namens SSV'65 in actie tegen Bart van Fraeijenhove van Terneuzense Boys. © Johan vd Heijden

Het Zeeuwse voetbalweekeinde in cijfers: minpunten, records en droogte

RUDESTATSAls afsluiting van een stormachtig voetbalweekeinde zetten we nog wat cijfers op een rij. Over het clubrecord van Michel de Groote, de 100 Zeeuwse minpunten van deze eeuw de scoringsdrift van Joran Maliepaard, de linkse droogte van Goes en de doelpuntendroogte van DwO’15.

3

Joran Maliepaard werd zaterdag de derde speler dit seizoen die zes keer scoorde in één wedstrijd. De aanvaller van Duiveland deed dat in de 0-12-zege bij Brouwershaven. Hij maakte zes van de eerste zeven goals. Patrick Joossens (MZVC) heeft er zes gemaakt tegen Apollo’69 en Ronald Zwager (Duiveland) maakte er zes tegen Vosmeer.

5

Stavenisse won zaterdag de immer beladen derby tegen SPS. De matchwinnaar werd Arjen de Heer (2-1). Voor de vijfde keer op rij bleef Stavenisse ongeslagen in deze Thoolse clash. Vier overwinningen en één gelijkspel liet de dorpsclub noteren. In de fase dat Stavenisse deze reeks heeft opgebouwd, eindigde de ploeg op de ranglijst steevast onder de rivaal uit Poortvliet. Die krachten roept een derby dus op.

20

Het was 20 doelpunten geleden dat Goes scoorde na een aanval over de linkerkant. Ray Kroon verzorgde de voorbereiding, Steve Schalkwijk voor de afwerking tegen Blauw Geel’38. De laatste Goes-goal die aan de linkerkant werd ingeleid, dateerde inmiddels van oktober. Ruben Hollemans kopte toen een voorzet van Ruben Besuyen binnen tegen Quick’20. Sindsdien kwamen de goals uit standaardsituaties, individuele fouten en aanvallen over rechts en door het midden.

90

DwO’15 speelde zaterdag voor het eerst in zijn nog relatief korte bestaan doelpuntloos gelijk. Thuis tegen Waarde werd het 0-0 in de 90ste competitiewedstrijd van de fusieclub. DwO’15 is ontstaan uit Volharding (Ovezande) en SVD (Driewegen). Tot het moment dat deze clubs in 2015 besloten om samen verder te gaan hadden ze allebei ook al een aardige reeks wedstrijden zonder nul-nulletjes opgebouwd. Opmerkelijk genoeg speelde ze toen beide begin april 2009 voor het laatst doelpuntloos gelijk.

100

De vier minpunten waarmee Hansweertse Boys vorige week uit de competitie stapte, brachten het Zeeuwse totaal van minpunten deze eeuw op precies 100. Die productie is samengebracht door 32 clubs. Vosmeer heeft met 13 minpunten de hoogste score (9 voor het zaterdagteam, 4 voor het zondagteam), gevolgd door Hansweertse Boys (12) en Renesse (10).

332

Michel de Groote kroonde zich zaterdag tegen Yerseke (1-1) tot de speler met de meeste competitiewedstrijden voor SSV’65. De verdediger speelde tegen Yerseke zijn 332e wedstrijd voor de club uit Goes. Daarmee passeerde hij Willem Paardekooper die tot 331 wedstrijden kwam tussen 1975 en 1994. Michel de Groote debuteerde op 12 oktober 2002 op zijn achttiende als invaller tegen Wilhelmina’26. Hij speelde één jaar met de club in de hoofdklasse en nooit lager dan de tweede klasse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement