Volledig scherm
© PZC

Het Zeeuwse voetbalweekeinde in 5 quizvragen

RUDESTATS I VideoHet Zeeuwse voetbalweekeinde stond weer bol van de mijlpalen. Daarvan zetten we er hier vijf op een rij. Ze worden opgesomd, maar er is ook een quizvraag aan gekoppeld. Ben jij een echte kenner van het Zeeuwse voetbal? Test jezelf.

4

Dat was lekker terugkomen voor Kyle Doesburg. Zaterdag was hij in het shirt van Stedoco de beul van Goes. De laatste keer dat hij in competitieverband tegen een Zeeuwse ploeg scoorde, dateerde alweer van april 2012. Best lang geleden. Hij scoorde toen namens Goes tegen Vlissingen in hun onderlinge derby in de eerste klasse. Doesburg speelde in zijn carrière voor vijf clubs. Er is nu nog ééntje waartegen hij nog nooit gescoord heeft. Welke is dat?

25

Robin Provoost produceerde zaterdag zijn 25ste hattrick in de competitie voor ZSC’62. Daarmee slachtofferde hij dit keer De Jonge Spartaan (3-2-zege). Zijn eerste hattrick maakte hij in september 2011, tegen Brouwershaven. Dat was er meteen ééntje om te herinneren, want hij scoorde zelfs vijf keer in die wedstrijd. En dat heeft hij vervolgens nooit meer overtroffen of zeldfs maar geëvenaard. In de competitie volgden nog 24 hattricks. Tegen één club lukte het dat vier keer. Welke club uit Halsteren fungeerde zo vaak als kanonnenvoer voor Provoost?

50

Tom Blomaard maakte zaterdag zijn 50ste doelpunt in dienst van Luctor Heinkenszand. Veel plezier beleefde de aanvaller er echter niet aan, want hij verloor met zijn ploeg met 2-1. De laatste keer dat Blomaard een wedstrijd verloor waarin hij scoorde, was alweer drie jaar geleden. Hij speelde toen nog bij Bruse Boys en maakte tegen Nieuwdorp een aansluitingstreffer (3-2) die geen vervolg kreeg. Sindsdien scoorde hij in 32 wedstrijden zonder te verliezen (28W 4G). Tot zaterdag dus. Tegen welke club was dat ook alweer? Hij scoorde er nooit eerder tegen!

250

Weer een mooi rond getal voor Arjen de Koeijer. De aanvaller van Yerseke maakte zaterdag tegen ’s-Heer Arendskerke zijn 250ste doelpunt in de reguliere competitie. Hij verdeelde zijn doelpunten over drie niveaus: de vierde klasse (2 goals), de derde klasse (216 goals) en nu de tweede klasse (32 goals). De mooiste stat in het kader van de 250 goals van De Koeijer: hij heeft er slechts ééntje tegen een club uit Zui-Holland gemaakt. Mooie quizvraag: tegen welke club was dat?

500

Nog een statistiekje rond de wedstrijd van Yerseke tegen ’s-Heer Arendskerke (2-2). Trainer Alexander van Keulen rondde de kaap van 500 competitiewedstrijden als trainer. Eerder dit seizoen bereikte Cees Houtepen (nu RCS) die mijlpaal al. Van Keulen volgt in diens spoor. Met recht een prestatie om trots op te zijn. In 1996 begon hij zijn trainerspad bij Bruse Boys en vervolgens tikte hij bijna alle hoeken van de provincie aan. Van Schouwen-Duiveland tot Walcheren en van Zuid-Beveland tot Zeeuws-Vlaanderen. Alleen Tholen is nog onontgonnen terrein voor hem. Welke drie clubs diende hij in Zeeuws-Vlaanderen?

Antwoorden

4: Kyle Doesburg scoorde al ’s tegen ASWH, Goes, Kloetinge en Stedoco, maar nog nooit tegen Hoek.
25: Robin Provoost heeft vier hattricks gemaakt tegen Vrederust.
50: Tom Blomaard scoorde zaterdag voor het eerst tegen VCK.
250: Arjen de Koeijer heeft zijn enige Zuid-Hollandse competitiedoelpunt vorig seizoen gemaakt tegen NSVV uit Numansdorp.
500: Alexander van Keulen was trainer van Terneuzen, Terneuzense Boys en Philippine.

Bekijk de Voetbal Vodcast van deze week waarin Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggever Barry van der Hooft: