Volledig scherm
Thomas van Renterghem (midden) maakte zijn reputatie zaterdag weer waar. © Camile Schelstraete

Het voetbalweekeinde in cijfers

RUDESTATSNog niet eerder werden er dit seizoen zo veel hattricks gemaakt als dit Zeeuwse voetbalweekeinde, Martijn Simonse haalde weer ’s een mijlpaal, de broers Mulder deden het samen en Thomas van Renterghem sloeg weer ‘s op de valreep toe.

Hattrickgekte

Twaalf spelers maakten dit weekeinde minimaal drie doelpunten voor hun club. Dat is het grootste aantal hattricks van het seizoen. Op de tweede speeldag (weekeinde 30 september/1 oktober) werden er negen hattricks gemaakt en dat was tot op heden het seizoensrecord.

De kroonschutter was Nicky van Merriënboer die maar liefst vijf keer trefzeker was voor RCS tegen Vlissingen (zaterdag). Ook Douwe Nieskens was op schot; hij maakte er vier voor Terneuzen tegen Breskens. In diezelfde wedstrijd maakte ook zijn ploeggenoot Marc Verwei een hattrick.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Magische grens

Martijn Simonse scoorde zaterdag slechts één keer voor Luctor Heinkenszand. Voor zijn doen meer dan bescheiden, maar hij slechtte toch als eerste Zeeuwse speler dit seizoen de grens van 40 doelpunten. Daarvoor had hij slechts 19 wedstrijden nodig.

Als hij dat gemiddelde doortrekt – en waarom niet? – zou hij zomaar de magische grens van 50 doelpunten in de reguliere competitie kunnen slechten. De afgelopen decennia is dat sowieso nog nooit voorgekomen in het Zeeuwse amateurvoetbal.

Vier seizoenen geleden was Sander van ’t Hof er héél dichtbij. De teller van de aanvaller (nu van Bruse Boys en toen van Smerdiek) stokte bij de 48 treffers. In de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap maakte hij er ook nog drie, maar die tellen niet in het totaal van de reguliere competitie mee.

Net als Simonse scoorde ploegmaat Tom Blomaard zaterdag tegen WIK’57 (3-0-zege) één keer waardoor ze nu samen op 67 goals staan. Het concurrerende Apollo-duo Jean-Paul Harthoorn/Dennis de Nooijer maakte er samen vier en staat op 68 treffers. The battle continues.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Brother Act

De broers Roy en Rick Mulder scoorden zaterdag op dezelfde dag voor een andere club. Roy Mulder scoorde het tweede doelpunt van Kloetinge tegen DCV, terwijl Rick het tweede doelpunt van SSV’65 maakte tegen Klundert. E beiden maakten hun doelpunt in de tweede helft.

Het was echter niet de eerste keer dat de Mulders zo’n Brother Act produceerden. Op 13 december 2014 deden ze het ook al eens. Roy opende toen namens Kloetinge de score tegen Noordwijk, terwijl Rick de zege van SSV’65 veiligstelde bij Tholense Boys.

Laatkomer

Thomas van Renterghem was weer ’s belangrijk voor Hoek. De Belgische kilometervreter maakte zaterdag ver in blessuretijd de 2-2 tegen Rijsoord. Daarmee bleef Hoek voor de tiende opeenvolgende competitiewedstrijd ongeslagen.

Voor Van Renterghem betekende het alweer de vijfde goal van dit seizoen. In zijn voorgaande vijf seizoenen bij Hoek kwam hij tot negen goals in totaal, met een piek van drie in één seizoen. Zijn goals van dit seizoen zorgden stuk voor stuk voor punten (opgeteld 9 in totaal). En allemaal in de laatste fase van een wedstrijd.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregelbewijs
    PREMIUM

    Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregel­be­wijs

    SLUISKIL - Ineens stonden er twee minpunten achter de naam van de Zeeuws-Vlaamse zondag-vijfdeklasser Sluiskil, een bescheiden en doorgaans nette vereniging. Navraag bij voetbalbond KNVB wees uit dat de club zich ook niet had misdragen. Eind vorig jaar, in het duel met koploper Nieuw Borgvliet (2-3-nederlaag), werden echter twee (jonge) spelers opgesteld die hun spelregelbewijs nog niet hadden en daarvoor is de club gestraft. Een primeur in Zeeland en behalve de puntenaftrek kreeg Sluiskil ook nog een geldboete.