Het sprookje van Terneuzen verandert na strafschoppen in een tragedie

VIDEOTERNEUZEN – Alle seinen stonden op groen voor Terneuzen, maar het ging maandag toch mis. WSC nam de strafschoppen beter en speelt volgend seizoen ook weer in de tweede klasse van het zondagvoetbal. Terneuzen blijft derdeklasser.

Deze klap zal nog wel even nadreunen in Terneuzen. Want wat heeft de ploeg een gouden kans laten liggen. Na een vroege voorsprong (clubtopscorer Can Kiran scoorde al in de vierde minuut) leek Terneuzen in een zetel te zitten toen Kiran gevloerd werd door de keeper van WSC. Deze moest met rood het veld verlaten en Terneuzen kreeg een strafschop.

Volledig scherm
De spelers van Terneuzen en WSC liggen na 120 minuten voetbal uitgeteld op het veld. © Jurien Dam

Kiran miste het buitenkansje echter, maar met een man meer en een voorsprong had Terneuzen toch nog een flink voordeel. Maar in het veld was dat niet zo evident. Ondanks de ondertalsituatie deed WSC mee alsof het de gelijke was van Terneuzen.

Een kwartier voor tijd werd het penibel. Colin van den Hout maakte een overtreding waardoor WSC een strafschop kreeg. Terneuzen-doelman Jeremy Geensen keerde de pingel echter knap. Kort voor tijd ging het alsnog mis, toen Maamar met een schot in de kruising de 1-1 maakte. Verlenging!

In de verlenging scoorde WSC als eerste via Rens van den Hout. Kort voor tijd zorgde invaller Devano Riemens voor de gelijkmaker: 2-2. Strafschoppen moesten de beslissing brengen over wie volgend seizoen in de tweede klasse mocht spelen.

In het inmiddels beruchte ABBA-systeem werden de eerste acht strafschoppen allemaal feilloos benut (zie video). De negende werd echter gestopt door Geensen en hij mocht zelf het vonnis over WSC vellen. Zijn strafschop ging echter links naast het doel.

Ook de strafschoppen kregen daardoor een verlenging. Jeffrey Buijze schoot raak namens Terneuzen (5-4), waardoor WSC twee keer raak schoot (5-6). Enrico van Overmeeren kreeg de gelijkmakende beurt namens Terneuzen. Maar zijn misser maakte een einde aan de wedstrijd en het zo opmerkelijke seizoen van Terneuzen.

Terneuzen-WSC 2-2, WSC wint na strafschoppen (5-6)

4. Can Kiran 1-0
33. rode kaart keeper WSC
35. Can Kiran mist strafschop
72. WSC mist strafschop
87. Maamar 1-1
98. Rens van den Hout 1-2
110. Devano Riemens 2-2

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement