Volledig scherm
Roy Hendriksen. © BSR Agency

Hendriksen is FC Porto met Sporting voor de tweede keer de baas in finale

LISSABON - Roy Hendriksen sluis zijn eerste seizoen in dienst van Sporting Portugal af met twee prijzen. De Middelburgse assistent van hoofdtrainer Marcel Keizer zag zijn ploeg na strafschoppen winnen van FC Porto in de finale van de Taça da Portugal, nadat het na 120 minuten 2-2 stond.

Het was voor de tweede keer dit seizoen dat Hendriksen en Sporting na strafschoppen te sterk waren voor Porto in een bekerfinale. In januari werd de Taça da Liga al gewonnen ten koste van de grootmacht uit Porto. Toen stond het na 120 minuten 1-1, zaterdag was het 2-2.

In Lissabon waren de laatste vier minuten van de eerste helft spetterend. In de 41ste minuut opende Porto via Tiquinho Soares de score in kort daarna maakte Bruno Fernandes gelijk. Daarna duurde het tot de 101ste minuut voordat er weer gescoord werd. Bas Dost maakte vanaf de penaltystip de 2-1.

Daarmee leek de Nederlander Sporting, met nog negentien minuten te gaan, richting de tweede prijs te schieten. Maar Felipe maakte in de extra tijd van de tweede verlenging nog gelijk. Strafschoppen moesten daardoor de beslissing brengen. Hoewel Dost de eerste penalty van Sporting miste, ging de ploeg van Hendriksen er toch met de beker vandoor.

De ploeg van de Middelburger bezorgde FC Porto daarmee een extra pijnlijk slot van het seizoen. Die ploeg greep niet alleen naast beide bekers, maar werd in de competitie ook nog eens tweede achter rivaal Benfica.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement