Volledig scherm
Jean-Paul Harthoorn © Mechteld Jansen

Harthoorn (40) na historische hattrick: 'Trainer is blij met twee opa's'

'S-GRAVENPOLDER - Jean-Paul Harthoorn is niet te stoppen. De 40-jarige centrumspits van Apollo’69 maakte dit seizoen al 21 doelpunten en zaterdag presteerde hij iets unieks. Harthoorn trof namelijk vier keer doel tegen Spui en is daardoor de eerste Zeeuwse voetballer in deze eeuw, die vier competitiewedstrijden op rij een hattrick scoort. ,,Het gaat bizar goed.”

Harthoorn gaat al even mee in het seniorenvoetbal. Op zijn vijftiende debuteerde hij in het eerste elftal van Apollo’69 met twee goals tegen Cadzand. Maar zoals het nu gaat, maakte Harthoorn nooit eerder mee. De cijfers zijn overweldigend. Van de 55 competitietreffers die zaterdag-vierdeklasser Apollo’69 tot dusver produceerde, nam Harthoorn er 21 voor zijn rekening. Dus dat is ruim 38%. 

,,Fantastisch”, vindt hij. ,,Gezien mijn fitheid had ik wel verwacht dat ik veel zou gaan scoren dit seizoen, maar het aantal dat ik nu heb, had ik verwacht als eindtotaal. Ik heb vaak geluk, maar het is wel een kwaliteit van mij om altijd op de goede plek te staan. Het loopt als een trein en het scheelt enorm dat Dennis de Nooijer erbij is gekomen, denk ik.”

Gouden duo

Apollo’69 speelt in een 4-4-2-formatie met Harthoorn en De Nooijer in de spits. Een garantie voor goals, want ook De Nooijer scoort er lustig op los (veertien treffers) voor de club uit ’s-Gravenpolder. ,,Het voelt goed om samen met Dennis in de spits te spelen”, begint Harthoorn. 

,,Een unicum denk ik, met 88 jaar in de spits zoveel goals maken. We zijn niet zelfzuchtig en behouden altijd het overzicht. Er is ook helemaal geen sprake van een concurrentiestrijd. We worden allebei ook geen topscorer van Zeeland, maar samen komen we een heel eind. Binnen de club noemen ze ons de opa’s in de spits, maar ik denk dat de trainer heel blij is met deze twee opa’s”, grapt Harthoorn.

Lees het gehele interview met Jean-Paul Harthoorn dinsdag in de PZC, de digitale krant of via Blendle. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.