Volledig scherm
Gylermo Siereveld (links). © PZC

Gylermo Siereveld maakt winnend NAC-debuut achter gesloten deuren

BREDA - Voetballer Gylermo Siereveld (17) heeft woensdagmiddag zijn officieuze debuut gemaakt in de hoofdmacht van NAC Breda. De Zeeuw mocht in de tweede helft invallen in een oefenduel met het Belgische AA Gent (4-0-zege).

Siereveld, de zoon van Giovanni Siereveld (ex-speler van Hoek, Kloetinge en Vlissingen en nu trainer van Luctor Heinkenszand), is pas bezig aan zijn eerste seizoen in Breda, waar ze zeer tevreden zijn over de Zeeuwse jongeling. Hij kwam afgelopen zomer over van JVOZ onder 17 en speelt bij NAC in de onder 19.

De afgelopen dagen, tijdens de interlandperiode, trainde de jonge Siereveld al mee met de selectie van trainer Ruud Brood. Woensdag mocht hij ook zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht. Tijdens een besloten oefenduel met de Belgische nummer twee AA Gent viel de Zeeuw in de tweede helft in en hielp zijn ploeg aan een ruime 4-0-overwinning. Ook Jan-Paul van Hecke deed mee bij NAC.

Spektakel

Bij Sparta Rotterdam viel Levi Bouwense woensdagmiddag in tijdens het oefenduel met NEC Nijmegen. De Zeeuw viel twintig minuten voor tijd in, toen het 3-2 voor Sparta stond. De wedstrijd werd een spektakel, maar niet zoals Bouwense dat graag gezien had. De Rotterdammers gingen uiteindelijk met 3-4 onderuit.