Guus de Leeuw (links) maakte zaterdag twee goals namens Yerseke.
Volledig scherm
Guus de Leeuw (links) maakte zaterdag twee goals namens Yerseke. © Ron Quinten

Guus de Leeuw en Remco van Tiggele bezorgen Yerseke vliegende start

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Yerseke stelde op de openingsdag van de competitie direct haar kandidatuur voor een hoge klassering, door Hellevoetsluis op een 1-4-nederlaag te trakteren. Ook Bruse Boys won ruim, met 4-0 van FC Axel. De Meeuwen vierde de terugkeer in de tweede klasse met een 4-1-zege op MZC’11. Het duel tussen ‘s-Heer Arendskerke en Walcheren, vorig seizoen nog een affiche in de derde klasse, leverde een 5-2-zege op voor Arendskerke. Arnemuiden en SSV’65 kwamen onderling niet tot scoren en ook de Walcherse derby tussen Oostkapelle/Domburg en Serooskerke (2-2) leverde geen winnaar op.

Arnemuiden-SSV’65 0-0: Geen goals in Arnemuiden bij de ouverture van de competitie. De grootste mogelijkheid was wel voor de thuisploeg. Na een overtreding op Werner Schreuders kreeg Arnemuiden een strafschop, maar SSV-doelman Luuk van Gilst stopte de inzet van Jannick Schaier. In de tweede helft hield Van Gilst ook Jimmy de Nooijer nog van de 1-0 af. In het laatste deel van het duel kregen beide teams nog een kans op de overwinning, maar eerst was het Rico de Putter (SSV’65) niet gegeven om te scoren en daarna miste ook Arjan Maas namens Arnemuiden nog.

Bruse Boys-FC Axel 4-0: Het krachtsverschil was groter dan de uitslag doet vermoeden. Bruse Boys kreeg al na drie minuten een strafschop die door Johan Vroegindeweij verzilverd werd. Daarna scoorde de Bruse ploeg voor rust via Sander van ‘t Hof nog een keer, maar had het gezien alle kansen en de tegenstand van de Zeeuws-Vlamingen wel met 4-0 of 5-0 voor kunnen staan. In de tweede helft kon FC Axel geen potten breken en scoorde Van’t Hof in het bijzonder sportieve duel namens Bruse Boys nog twee keer.

De Meeuwen-MZC’11 4-1: Het was geen hoogstaand duel in Zoutelande. Op aangeven van Delano Langezaal scoorde Dennis Tukker in de 23ste minuut de 1-0 en een minuut later was het alweer raak voor De Meeuwen. Jordan Francke ging onderuit in de zestienmeter, scheidsrechter De Pater floot voor strafschop en Robin Dek scoorde. In de 56ste minuut leidde een ware carambole tot een eigen goal aan MZC-zijde. Fabian Boekholt deed namens MZC’11 daarna wat terug. Zijn ploeggenoot Rick Ganzeman werd, nadat hij in een duel met Jordan Francke (De Meeuwen) met de hoofden tegen elkaar botsten, per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Na de onderbreking maakte Yannick Melis er nog 4-1 van.

Oostkapelle/Domburg-Serooskerke 2-2: De Walcherse derby eindigde onbeslist. Maarten Hazelaar hielp Oostkapelle/Domburg al in de vijfde minuut, op aangeven van zijn broer Jochem, aan de 1-0, maar drie minuten later stond het via Jorden Louwerse alweer 1-1. Op een slecht bespeelbaar veld was Serooskerke na de pauze de bovenliggende partij en kreeg die ploeg vlak voor tijd een penalty na een dubieuze handsbal. Alex Jobse verzilverde het buitenkansje, maar vanaf de aftrap bezorgde Maarten Hazelaar met zijn twee goal van de middag zijn ploeg alsnog een punt.

‘s-Heer Arendskerke-Walcheren 5-2: ,,De gedroomde start, drie punten thuis tegen Walcheren’', reageerde Arendskerke-trainer Kees Westerweele. Zijn ploeg werd door Walcheren in het zadel geholpen. Westerweele: ,,Ze gaven de doelpunten heel gemakkelijk weg, waardoor wij al snel op 2-0 konden komen.’' Een eigen inzet van Dennis Burggraaf betekende de 1-0 en via Michiel Bouwman kwam de Bevelandse formatie op 2-0. Door goals van Justin le Conté en Joep Corstanje stond het bij rust al 4-0. Mark van der Eijk en Levi Zwiers brachten Walcheren in de tweede helft nog wel terug tot 4-2, maar uit een strafschop, nadat hij zelf gevloerd werd, scoorde Le Conté daarna de 5-2.

Hellevoetsluis-Yerseke 1-4: Zowel Yerseke als Hellevoetsluis sprak van een geflatteerde, maar niet onverdiende zege. Yerseke zakte in en gokte op de omschakeling. Dat leidde in de 18e minuut al tot de 0-1 van Guus de Leeuw. Via Gaultier Obiango werd het vier minuten later alweer gelijk, maar in de 34ste minuut kwamen de Zeeuwen opnieuw aan de leiding. Een schot van Remco van Tiggele werd onderweg van richting veranderd: 1-2. Na de pauze was er veel balbezit voor Hellevoetsluis, maar scoorde Yerseke in het laatste kwartier nog twee keer. Eerst maakte De Leeuw in de 77ste minuut de 1-3 en uit een strafschop, nadat hij zelf werd gevloerd, scoorde ook Van Tiggele zijn tweede goal. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’
    PREMIUM

    ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’

    ROOSENDAAL - De afspraak vindt plaats op een bankje voor het station in Roosendaal, onder een stralende zon. Het is eind mei, de horeca is nog gesloten en Youssif Hamzaoui reist deze dag zoals altijd met de trein door Nederland. Onderwerp van gesprek? Zijn afscheid als voorzitter van Groene Ster Vlissingen, de zaalvoetbalclub waar hij zes jaar aan het roer heeft gestaan. ,,Binnen een vereniging heb je om de zoveel jaar bestuurlijk nieuw elan en dynamiek nodig.’’