Volledig scherm
Marco Groeneveld gaat Bruse Boys verlaten © DirkJan Gjeltema

Groeneveld gaat na 'zwaar jaar' bij Bruse Boys op zoek naar iets nieuws

BRUINISSE - Trainer Marco Groeneveld heeft de knoop doorgehakt. Na het huidige seizoen vertrekt hij bij zaterdag-eersteklasser Bruse Boys.

,,Ik heb het bestuur ingelicht'', zei de oefenmeester na het duel van zijn ploeg met Heinenoord, dat met 1-2 verloren ging. ,,Na dit seizoen vertrek ik bij Bruse Boys. Het is een zwaar seizoen en het zal zwaar blijven. Het kost me veel energie.''

Als het seizoen erop zit, gaat Groeneveld op zoek naar een nieuwe uitdaging. ,,Ik wil graag verder kijken, zo kun je het denk ik het beste omschrijven'', gaf hij aan. ,,Het niveau waarop ik nu actief ben, smaakt naar meer.''

De trainer uit Goes is aan zijn tweede seizoen bezig in Bruinisse. In zijn eerste jaar werd hij kampioen in de tweede klasse en promoveerde hij met Bru naar de eerste klasse. Daarin strijdt hij momenteel tegen degradatie met de Schouwse formatie.

Een overzicht van alle wisselingen in het Zeeuwse trainersgilde is te vinden in de Trainerstombola

  1. Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    Nog een paar maanden en dan valt het doek voor Zeeland Sport

    VLISSINGEN - De voetbalvereniging Zeeland Sport, die ook nog een kleine biljartafdeling heeft, houdt aan het einde van dit seizoen op te bestaan. Tijdens een algemene ledenvergadering heeft het bestuur van de zaterdag-vierdeklasser een volmacht gekregen van een meerderheid van de aanwezige leden om het opdoeken van de club formeel voor te bereiden. Daarmee valt komende zomer het doek voor de in 1955 opgerichte Vlissingse club.
  2. Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    Dylan 'Eagle' kan Bruse Boys zelfs in de Verenigde Staten niet loslaten

    BURGH-HAAMSTEDE - Woorden schieten voor Dylan Adelaar (21) tekort als hij wil beschrijven hoe mooi hij het leven vindt als speler van het voetbalteam van de Louisiana State University (LSUS). De enige baaldagen die hij het afgelopen halfjaar had in de Verenigde Staten waren zaterdagen. Dan kwam zijn vorige club Bruse Boys namelijk in actie in de eerste klasse, vaak zonder succes. ,,Helaas heb ik tegen Deltasport (4-1-nederlaag) zelf ook weinig voor elkaar kunnen krijgen’’, sombert hij nog wat na, terugblikkend op het afgelopen weekend.